LUPUL ÎȘI SCHIMBĂ PĂRUL DAR NĂRAVUL BA

giurea

LUPUL ÎȘI SCHIMBĂ PĂRUL DAR NĂRAVUL BA

61 / 100

LUPUL ÎȘI SCHIMBĂ PĂRUL DAR NĂRAVUL BA

Nu vrem să începem prin a prezenta că lupul este de fapt personajul Giurea Tiberiu Gim pentru că i-am acorda un credit nemeritat fiind vorba de un animal feroce foarte impunător, însă cel de poveste poate fi asociat acestui actor pe motivul că deprinderile formate pe vremea când “stârpea” contrabanda la frontiera cu Ucraina după propriile-i spuse se reflectă în comportamentul de zi cu zi din prima secundă de când a primit funcția de inspector șef al I.T.P.F. Timișoara. Ca să fim pe înțelesul tuturor facem referire la momentele sale de glorie atunci când a fost prins în izmene la domiciile contrabandiștilor sau când a fost prezentat în diferite articole de presă ca fiind un adevărat susținător al acestui soi de indivizi certați cu legea. Toate aceste detalii au fost preluat din presa locală de-a lungul timpului și au pus piatra de temelie a profesionalismului și integrității chestorului Gim Giurea Tiberiu alias „Tibi”, apelativ cunoscut atât în rândul cercului său relațional destul de restrâns cât și în cel al contrabandiștilor apreciat de mulți ca fiind destul de larg. Recomandarea noastră este să nu ne luăm după gurile rele și să îl apreciem ca atare după ce face sau ce nu face în materie de atribuții prevăzute de fișa postului.

Și că tot a venit vorba de fișa postului, trebuie să scoatem în relief faptul că de-a lungul timpului, de foarte multe ori, acest personaj și-a depășit atribuțiile de serviciu până la limita încălcării legii ba chiar de foarte multe ori încălcând-o cu intenție cu scopul de a-și proteja acoliții, de a elimina profesioniștii și pentru a se autoprezenta ca fiind un inspector șef demn de scaunul pe care îl ocupă prin acei indicatori mincinoși, de care toată audiența a realizat că nu reflectă realitatea și că sunt realizați după formula matematica Gim Giurea și anume că 1+2=5.

Până nu demult, au fost evidențiate recentele fapte de vitejie de la locul de muncă prin încălcarea cu intenție a atribuțiilor de serviciu și implicit a legii, și-a permis să dea dispoziții ilegale, să ia măsuri abuzive, să cerceteze abuziv diverși profesioniști prin acoliții înscăunați chiar de domnia sa undeva prin Mehedinți și Timiș sau chiar să obstrucționeze justiția și să favorizeze infractorii undeva prin zona Caraș-Severin. Nu dăm mai multe detalii nu pentru că nu le cunoaștem ci pentru că cercetările sunt în curs de derulare iar dezvăluirile noastre l-ar încuraja pe Gim Giurea să recurgă la gesturi necugetate asupra unor lucrători, colegi de-ai noștri așa cum s-a întâmplat de atâtea ori de-a lungul timpului. Reiterăm o parte dintre expresiile “motivante” ale călărețului care a stârpit  corupția și contrabanda din nordul țării și anume: te calc cu mașina dacă…, îți manânc ficații, îți distrug dosarul de cadre, îți smulg plămânii din tine, proștilor, handicapaților, etc. Nu contestăm faptul că Gim Giurea are propriul stil de management însă din cele mai vechi timpuri, alea când călărea caii Grănicerilor și până în zilele noastre, aceste metehne nu au for agreate și au fost chiar contestate punându-le adepților, etichetele de personaje cu probleme, neprofesioniști sau oameni slabi care nu știu să se impună altfel. Lucrurile s-au schimbat, polițiștii de frontieră au devenit mai experimentați, au început să citească și în mod cert au luat hotărârea comună de a nu mai tolera un astfel de comportament.

Revenind la lupul moralist Gim Giurea, cel care nu s-a lepădat de Satana și a rămas cu același apucături deprinse pe vremea când a fost prin cu mâța-n sac și practiv obligat să accepte să fie autorizat să facă “niște chestii”, astfel că la momentul actual și-a dorit un update la tehnologie dar unul gratis nu pe banii săi. Problema majoră care l-a bulversat este aceea că că persoana căreia i-a cerut un astfel de favor “nu prea” sau mai precis „nu a agreat deloc” o astfel de propunere sens în care solicitarea chestorului Gim Giurea de a fi recompensat gratuit că așa vrea domnia sa cu un telefon Samsung Note de ultimă generație, în valoare de aproximativ 5000 lei, s-a soluționat printr-un NU categoric. Bineînțeles lupul moralist a căutat vinovații pe care i-a și indentificat în persoana a doi tineri pensionari corecți, spre deranjul său, în persoana domnilor Iordache Daniel – președinte IPA, respectiv Vasilescu – vicepreședinte IPA, pe care nu avem decât să îi felicităm pentru atitudinea corectă. Însă, dintre cei aflați în echipa de conducere a Regiunea 2 Timiș se mai află un slujitor al I.T.P.F. Timișoara și implicit al chestorului Gim Giurea și anume ofițerul Guță dar Bogdan nu Nicolae, să nu facem confuzie cu privire la abilitățile profesionale. Astfel, acesta este cel care a transmis sarcina de a-l recompensa pe Gim Giurea dar nu pentru că l-a imputernicit/desemnat pe ofițer pe diferite funcții de conducere în cadrul inspectoratului printre care șef PTF Lunga sau adj sector/șef sector Sânnicolau Mare, ci pentru că așa vrea șeful Gim și pentru că merită în mod special.

Reacțiile specifice unui războinic ca Gim Giurea, nu au întârziat să apară astfel că acesta s-a implicat personal cu ocazia alegerilor pentru componența conducerii IPA – Regiunea 2 Timiș, astfel că a realizat mai multe convocării cu șefii de sectoare pe care i-a înscăunat de-a lungul timpului, tocmai pentru a le cere cu subiect și predicat “să îl schimbăm pe Vasilescu Cosmin cu săracul Erlik Mihăiță”. O scurtă paranteză despre acest fost profesor Erlik Mihail pe care Gim Giurea l-a plimbat pe la toate serviciile din cadrul I.T.P.F. Timișoara, noi nu înțelegem și nu găsim explicația acestor încercări disperate de a ocupă o funcție de conducere de către un individ care nu cunoaște muncă operativă, care nu poate coordona grupuri operative, care nu se poate exprima liber în exercitarea atribuțiilor de serviciu și care nu poate lua decizii fiind neștiutor de multe cele, doar pentru că răspunde cu promptitudine la solicitările legale sau mai puțin legale ale stăpânului. Concluzia este că, rămâne un mister tot ce este legat de acest suferind Erlik Mihăiță.

Revenind la cadoul nerevendicat cerut de Giurea, se pare că suferă și acum din două motive și anume că nu și-a schimbat telefonul și trebuie să cheltuiască din buzunar și mai ales pentru ca a fost trădat de către toți cei pe care i-a numit în funcții de conducere prin eforturi mari iar tânărul pensionar Vasilescu Cosmin a rămas în funcția pe care o merită însă cu interpretul Guță Bogdan “recitându-i” în ceafă, melodiile lui Giurea.

Ca să înțelegem cu toții de unde izvorăște tupeul de-a dreptul golănesc al lui Gim Giurea, trebuie să subliniem faptul că deși pozează în individul care a făcut numai din alea bune, acesta s-a infruptat nu de puține ori din felia de tort IPA a altor Regiuni din țară, acolo unde contribuie lunar tot polițistul pentru o eblemă, o insignă sau un abonament bun. Însă ce nu știe domnia sa este că nu există astfel de practici la Timișoara acolo unde în mare parte sunt oameni corecți care respectă nevoile membrilor IPA și nu ale șefilor de teapa lui Giurea, cei care au fost obișnuiți cu telefoane gratis, televizoare gratis, calculatoare gratis, tablete gratis pe care ulterior le-au casat și care au rămas în proprietatea lor.

Domnule Gim Giurea, aici nu e Satu Mare, aici nu este Sighetul Marmației…aici căutăm să fim corecți, să nu ne batem joc de semeni și să nu furăm, poate înțelegeți până la urmă în ce parte a țării vă situați, acolo unde ar trebuie să vă desfășurați activitatea prevăzută în fișa postului conform legii și nu după bunul plac precum și poate pricepeți care este categoria umana care vă înconjoară în mare parte cu excepția celor care s-au convertit.

Vă promitem că vor urma dezvăluiri cu privire la abuzurile chestorului Giurea Gim în cadrul ședințelor operative, la fabricarea dosarelor pentru lucrătorii neloiali precum și cu privire la chiriile ilegale de care beneficiază oamenii lui Giurea Gim.

 

https://www.reporteris.ro/exclusiv/anchete/item/126059-scandal-imens-seful-anti-imigrare-prins-la-birou-in-posturi-obscene-e-anchetat-pentru-mita-si-se-plictisea-hai-in-schengen-video-exclusiv.html

 

 

61 / 100