Virusul si mortii de la granitiele Romaniei

Nu trece o săptămână fără ca la I.T.P.F. Timișoara să nu se petreacă ceva ilegal, ceva la limita legalității, un abuz, vreo amenințare sau mai nou, fără ca domnul chestor de poliție Giurea Tiberiu Gim să nu se dea mai expert decât experții și să nu ia în calcul părerea specialiștilor în domeniu sănătății.

Ceea ce se petrece la această instituție a depățit de foarte mult timp, limitele normalului, limitele bunului simț și mai ales limitele moralității după care ar trebui să se ghideze fiecare manager care e pus într-o funcție de conducere tocmai pentru a păstra echilibru, armonia de la locul de muncă și mai ales integritatea grupului. Aici lucrurile sunt pe dos întrucât chestorul Giurea Gim nu dorește decât să își sancționeze subordonații, să își implementeze propriile idei de cele mai multe ori  greșite, să creeze o stare de neliniște și mai ales să facă absolut tot ce dorește “pe moșie” chiar dacă viața sau sănătatea POLITISTILOR cat si a familiilor acestora, este afectată.

Lucrurile sunt foarte complicate în contextul migrației ilegale, când totul funcționează haotic fără a fi respectate dispozițiile legale în vigoare și mai ales fără normele de igienă. Astfel, lucrătorii de la acest inspectorat deja devenit celebru în M.A.I. datorită managerului „atotștiutor”, au sesizat în nenumărate rânduri scris și verbal, despre faptul că anchetele se realizează în spații neamenajate, depășite de numărul mare de persoane cercetate, despre faptul că migranții folosesc aceleași spații și toalete cu lucrătorii inspectoratului și mai ales că locurile unde aceștia trebuie să aștepte sunt prea mici în raport cu numărul mare.

În scopul prevenirii unor îmbolnăviri cu hepatită, tbc sau alte boli transmisibile, într-o perioada anterioară, s-a prezentat în mod repetat la sediul I.T.P.F. Timișoara domnul doctor Vădrariu Dan, nimeni altul decât un adevărat specialist în medicină, șeful Centrului Medical Jud. Timiș, persoană care își cunoaște foarte bine atribuțiile și se preocupă de sanătatea angajaților M.A.I., total diferit de chestorul Giurea Gim. Doctorul a venit încrezător și cu gândul de a-l convinge pe inspectorul șef că trebuie realizate anumite schimbări sub aspectul igienei și mai ales al contactului direct realizat între personalul M.A.I. și migranții din zona Arabiei și nu numai. Bineînțeles că domnul doctor nu știe la fel de multe ca și Giurea astfel că rezultatul întâlnirii dintre cei doi a fost zero sau aproape de zero pentru că nimic nu s-a schimbat. Lucrurile s-au complicat și mai mult și au produs o mică modificare la momentul în care unul dintre agenții C.S.O. din cadrul S.T.P.F. Timiș s-a îmbolnăvit și a fost suspect de hepatită, acesta neffind singurul caz, la insistențele medicilor și personalului, chestorul Giurea Tiberiu Gim a vrut să se scoată puțin și dispus achiziționarea unui container de 12-14 mp unde să fie cazați temporar migranții și o toaletă mobilă, care s-a transformat în scurt timp într-un focar de infecție. După calculele noastre, diferite de ale lui Giurea Gim, cazarea ultimului grup consistent de aproximativ 60 persoane, ar fi însemnat în realitate un număr de 4-5 migranti/mp în picioare, inacceptabil într-un stat modern european.

Domnule chestor Giurea Tiberiu Gim, în calitate de cel mai pregătit dintre inspectorii șefi din istoria I.T.P.F. Timișoara, vă informăm că lucrătorii inspectoratului pe care îl patronați, se confruntă zilnic cu riscul de a se îmbolnăvi, luați în calcul că absolut toți militarii care merg în misiuni în zonele arabe sunt vaccinați pentru că sunt supuși riscului de contaminare și îmbolnăvire. Pe principiul reciprocității toți cei care vin în România din aceste zone ar trebui să fie supravegheați/vaccinați pentru a se evita o epidemie. Nu mai prioritizați obsesiv  indicatorii mincinoși și luați în calcul cifrele reale, interacționarea directă dintre polițiști și migranți precum și condițiile în care aceștia își desfășoară acetivitatea profesională.

Cred că reprezentanții O.N.G.-urilor pe care îi primiți cu brațele deschise și pe care îi criticați la plecare, nu ar fi foarte încântați dacă ar auzi ce se petrece în realitate la I.T.P.F. Timișoara din dispoziția inspectorului șef și aici ne referim la blocadele/blocările ilegale, tratamentul inuman aplicat migranților, lipsa de preocupare legată de refugiați. Ce părere ar avea dna Carolina Marin, reprezentanta U.N.H.C.R. în România care se străduiește la nivel european pentru integrarea refugiaților, în situația în care ar lua act de mentalitatea conducerii I.T.P.F. Timișoara  precum și de tratamentul de care dispun migranții la interacțiunea cu polițiștii de frontieră adepți ai regimului impus de Giurea Gim? O sa facem publice  imagini obținute pe surse chiar din ograda I.T.P.F. Timișoara, acolo unde chestorul Giurea Tiberiu Gim, susține că nu sunt probleme, totul funcționează ca uns, relațiile interumane sunt de o calitate exemplară însă în realitate putregaiul a ieșit la suprafață. În cele două imagini se pot observa locurile de cazare ale migranților de pe timpul nopții (prima) precum și cele de pe timpul zile (a doua), ambele sub cerul liber indiferent de temperaturi, iar mancarea oferita acestora de cele mai multe ori fiind expirata. Este evident că aceste persoane nu pot fi sănătoase în aceste condiții de cazare, înfometate și cu imunitatea scăzută. Este foarte important de menționat că nu sunt examinate medical înainte de a fi cercetate pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat a României, lucrătorii de poliție de frontieră nu au habar dacă se confruntă cu o persoană purtătoare de boli transmisibile sau nu… Dumnezeu cu mila.

Să nu uităm despre adevăratele probleme generate de migrația ilegală și aici ne referim la îmbolnăvirea populației din zona tranzitată de aceste grupuri de migranți, pentru că nici noi și nici chestorul Giurea Gim nu cunoaște dacă migranții sunt bolnavi asta pentru că nu sunt examinați corespunzator de specialiști. În altă ordine de idei, prin activitățile ilegale întreprinse asupra acestor oameni, se pune în pericol viața acestora întrucât la momentul depistării nu se urmărește dacă există cazuri grave ce implică tratament urgent. Aici ne referim la persoanele cu handicap, la femeile gravide, la copii și nu în ultimul rând la persoanele care se află sub supraveghere medicală și cărora le este administrat tratament medicamentos fără de care acestea vor muri.

Consecința mentalității greșite și a acțiunilor ilegale total greșite implementate de Giurea, a condus la apariția unei situații îngrozitoare, potrivit surselor din zona am aflat că într-o perioadă anterioară, un migrant a murit după ce a fost blocat (fugarit inapoi inSerbia) de mai multe ori. Cazul a fost dat publicității însă fără a se detalia împrejurările și cauzele care au condus la această tragedie, argumentul a fost că s-a produs pe teritoriul Republicii Serbia însă daca locul a fost stabilit cu precizia prin care se realizează blocările, înseamnă că prin analogie, acesta este total greșit, să nu uităm că mai nou aceste depistări timpurii se fac chiar în satele din județul Timiș. Tot pe surse am stabilit că acest caz nu este singular, motivul pentru care s-a aflat și s-a dat publicității, a constat în faptul că nu era în Timișoara, ca să putem spune că nu mergea blocat.

Și dacă tot facem atât de mult referire la migranți și migrație, fără ca ceva concret să se întâmple, pe surse am fost informați că în data de 3 ianuarie 2020, undeva prin zona de responsabilitate a I.T.P.F. Timișoara, evident, pe raza localității Comorâște, județul Caraș Severin, un microbuz condus de către un cetățean sârb s-a rasturnat. Ce este  culmea este faptul că mai nou, migranții sunt oameni de treabă și sprijină oamenii aflați la nevoie, în fapt, șoferul microbuzului a fost ajutat tocmai de către un grup de migranți despre care sursele noastre susțin că de fapt s-au aflat în interiorul microbuzului nu pe lângă el așa cum a lăsat inspectorul Giurea să se înțeleagă. Mai știm că nici măcar nu era prin zonă dar băgăcios din fire, a fost tare supărat când a aflat că i s-a cerut părerea de specialist în migrație, abia după 7 ore. Suntem siguri că în opinia domniei sale, satul Comorâște se află fix pe fâșia de protecție și mergea o blocare mai ceva ca în filmele americane. De data asta i-au fost pătați prețioșii indicatori despre care chiar și reprezentanții Corpului de Control au constatat că sunt ireali, că nu reflectă realitatea…în concluzie, mincinoși.

Cu toate că pozați ca specialist în migrație cu ocazia ședințelor operative ce se întind pe parcursul a 2-3 ore timp în care potrivit declarațiilor subordonaților dvs. spuneți “nimic”, eficiență zero, finalitate zero, cu toate acestea avem convigerea că ați fi vrut dar nu ați avut de unde să căpătați experiență în materie de migrație ilegală întrucât la granița de nord, specificul e puțin diferit, gurile rele spun ca v-ați ocupat de stărpirea contrabandei și de acolo și experiența deosebită care v-a propulsat pe una dintre cele mai înalte funcții ale M.A.I..

Migrația ilegală reprezintă prioritate zero mai ales când vine vorba de ascunderea unor dovezi clare de săvârșirea unor infracțiuni de serviciu comise pe marginea efortului de “combatere” a fenomenului migraționist impus de chestorul Giurea. Bineînțeles că ne referim la consecințele produse în urma acțiunii din data de 10/11.11.2019 de la P.T.F. Porțile de Fier I. Eforturile disperate ale chestorului de poliție Giurea Gim și ales acoliților din zona Mehedinți, au escaladat până la amenințarea directă în videoconferință a cadrelor cu funcții de conducere, presiuni asupra criminaliștilor care au fotografiat tirul și migranții pentru a-i determina să șteargă pozele și să distrugă planșele foto chiar mai mult presiuni asupra ofițerilor Biroului Control însărcinați cu efectuarea verificărilor, pentru a da curs dorințelor ilegale ale inspetorului șef și anume să albească tot acest eveniment. Atenție: videoconferința reprezintă o activitate înregistrată și ar putea constitui dovada că ofițerii de poliție de frontieră sunt amenințați asta dacă nu dispare la fel ca și tirul din P.T.F. Porțile de Fier I.

Avem convingerea că atât criminalistul agentul șef adjunct de poliție Surcel Adrian din cadrul Compartimentului Criminalistic al S.T.P.F. Mehedinți cât și comisarul șef de poliție Genovu Cristian din cadrul Biroului Control al I.T.P.F. Timișoara, vor milita pentru aflarea adevărului și numai adevărului și vor face tot ce le va sta în putință pentru ca persoanele ce se fac vinovate să fie trase la răspundere. Refuzăm să credem că polițiști cu experiență, unul în plină carieră, altul în prag de pensie, vor alege să ascundă adevărul din simplul fapt că este dorința șefului mare.

Va urma…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Sari la bara de unelte