SNPF PROTESTEAZÃ-CURAJUL DE A SPUNE LUCRURILOR PE NUME

Chemăm şi rugăm toţi poliţiştii de frontieră care se regăsesc în situaţia de mai jos la protestul din data de 10.04.2019 în faţa IGPF.

             Haideţi să fim sinceri cu noi înşine. Noi poliţiştii de frontieră ştim cel mai bine câtă amarăciune am adunat în sufletele noastre de-a lungul carierei. Unii cu o carieră mai lungă, alţii abia intraţi în sistem. Cu toţii ne confruntăm cu deficienţele şi lipsurile activităţii noastre. Vorbim despre ele resemnaţi, numai în grupuri restrânse sau doar în gând, cu frica de a nu ne auzi nimeni, nu cumva să afle şefii şi să avem de suferit şi mai mult. Ne mulţumim că ne luăm salariul, trecem mai departe, adunăm şi mai multă amărăciune. Declinul pare să nu se mai oprească. Credem că a venit momentul să ne demonstrăm curajul şi demnitatea. Curajul şi demnitatea de a striga cât mai răspicat că nu mai acceptăm condiţii de muncă inumane, lipsuri pe toate liniile(logistice, de personal, de pregătire, de profesionalism), salarizare inechitabilă, salarii de merit şi alte recompense date pe criterii de “pupincurism”, funcţii/avansări/ mutări/delegări bazate pe pile şi relaţii, cercetări abuzive şi abuzurile sau lipsa de responsabilitate a unor şefi(şefi de carton), modelul sclavagist/jignitor de conducere în unele unităţi, cazuri evidente de corupţie, lipsa de protecţie legislativă(diluarea autorităţii poliţiştilor de frontieră atât la verde cât şi în PTF), lipsa consultării cu sindicatele sau cu personal cu experienţă la întocmirea de concepţii/ordine/proceduri/regulamente sau PROGRAM DE LUCRU(5 Ture)! Toate acestea sunt patronate de atotputernicul IGPF. Trebuie să avem convingerea că doar noi cei de jos vom putea schimba toate acestea. Noi ştim cel mai bine realitatea frontierei. Nu trebuie să ne simţim inferiori unor oameni care au făcut doar practică în frontieră.Este momentul să ne demonstrăm curajul, valoarea, demnitatea şi unitatea. Observăm că în ultima perioadă în societatea românească, singura metodă de a fi ascultaţi sau consultaţi, este aceea de a PROTESTA. Ştim că pentru mulţi dintre noi participarea la PROTEST presupune sacrificii familiale şi materiale deosebite, dar credem că merită. Acest sacrificiu este nesemnificativ pe lângă faptul că schimbarea în bine la serviciu va aduce multe beneficii personale ulterioare.

2 comentarii publicate

  1. Doar uniti veti reusi , trecand peste orgolii marunte si mergand pe interesul comun. Altfel ? veti ramane in genuncgi ca pana acum .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Sari la bara de unelte