Sighetu-Marmatiei !!!! Mai rău ca acum o suta de ani , in secolul in care tehnica este esenţială!

In prima fotografie observăm concepţia I. G. P. F. cu privire la ce ar trebui pus la Panoul de tristă amintire cu ” Faceţi ca ei ” sau „Nu faceţi ca ei” , poliţişti sub ţurţuri la cămaşă şi cravată, adică natură moartă! 
Politistii de frontiera de la S.P.F Sighetu Marmatie se confrunta de ani de zile pe langa problemele cu contrabandistii si cu o ignoranţă totala a conducerii fata de problemele lor si anume : conditiile de munca care sunt groaznice mai ales pe timpul iernii .
Mofturi cum ar fi posibilitatea de a servi o masa calda , de a folosi o toaleta, lucruri normale in zilele noastre nici nu pot fi luate in discuţie , conducerea doreste „eficienţă maximă” cu resurse minime, adică exploatarea excesivă a resursei umane!!!!! Conducerea I. G. P. F. se laudă cu realizările de la Sighet cu aceleaşi emoţii cu care fostul partid dinainte de 89 se lăuda cu recoltele de popuşoi plantaţi in primele cinci rânduri pentru a vedea ” tovarăşul ” ce putere agricolă are ţărişoara noastră”! Poate este nefericită afirmaţia dar in spatele rândurilor de popuşoi vânjoşi este pârloaga care ne arată realitatea cruntă! 

Condiţiile de muncă prinse in poze neprofesioniste ca cele ce urmează celei din 2007 , pozele cu pârloaga din spate nu apar şi nici nu sunt acceptate pe pagina P.F.R. pentru ca domnii de la birou îşi anunţă prezenţa ca totul să fie pregătit, şefii să planteze popuşoii!!! Colegii de acolo îndură condiţii greu de imaginat care il fac pe Bear Grylls să pară mic copil, când temperaturile scad se ascund sub poduri, in adăposturi, practic duc o luptă pentru supravieţuire iar dacă ridică problemele şefilor, aceştia din adapostul birourilor incalzite concluzionează ca este alegerea lor şi cum am fost obişnuiţi peste tot… Sunt atâţia care aşteaptă la poartă! Ţinutele de serviciu sunt net inferioare celor folosite acum o sută de ani, autospecialele sunt protejate mai mult decât resursa umană iar fenomenul contrabandei este in urcare liberă! Ceea ce se prinde acolo este o mică parte din ceea ce trece cum putem observa cu toţii pe piaţa asfixiata de ţigări de contrabandă! Oare putem să ne gândim că se vrea protejarea unor astfel de fenomene când vedem astfel de fotografii?! Este inacceptabil ce se întâmplă acolo dar există speranţă dacă ne implicăm!
Deşi a fost sesizată conducerea I.G.P.F. cu privire la aceste probleme, 
Corpurile de Control ale Prieteniei nu au sesizat probleme, in schimb au sesizat probleme recent, cu fotografii făcute inopinant la un alt sector, la SPF Folteşti ,unde fiind un şef nou, probabil nu cunoaşte tactica piramidală sau i se pune in vedere studiul ei şi ca să nu se trezească înotând ca ” PEŞTELE pe uscat” s-au constatat nereguli mari… Se face grătar doar in curtea sectorului şi autospecialele sunt murdare de ” glod” , probleme grave, de neiertat!

 miting pe 06 martie in fata IGPF-ului

1 comentariu publicat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Sari la bara de unelte