ŞEFU’!!! – ILEGALITÃŢI FÃRÃ ONOARE

Este vorba despre adjunctul şefului ITPF Iaşi , domnul Cîrcu Constantin. Nu cu mult timp în urmă, vă aduceam la cunoştinţă despre ciudatele “apucături” manageriale ale fostului şef al ITPF Iaşi. Delegarea soţiei pe un post special creat în cadrul ITPF Iaşi, pare o mică ilegalitate pe lăngă cele care au urmat. Nu a fost de ajuns doar asta, acest şef a aprobat şi decontarea navetei pentru soţia delegată chiar dacă acesta locuia cu chirie în Iaşi. Şi, ca “tortul” să fie cu cireaşă, în ultima lui zi de şefie, a aprobat mutarea în interesul serviciului a soţiei, pe postul pe care fusese delegată. Această mutare este vădit ilegală şi rugăm să fie verificată legalitatea acestei decizii pentru că nu avea voie să o mute în subordinea lui. Nu mai spunem de mutările pe funcţii, care erau preferenţiale şi nejustificate în nici un fel. De la ilegalitate la abuz nu e decât un mic pas. Chiar dacă avea multe semnale că şefii unor sectoare deveniseră mici “moşieri”, călăi ai subordonaţilor, domunul Cîrcu a ales să îi protejeze şi să îi încurajeze. Ca exemplu prezentăm modul mediocru şi ilegal prin care acesta l-a protejat şi încurajat în ilegalităţi pe domnul Melinte Leonardo. Dialogul social era neînsemnat în opinia dumnealui şi sfida absolut tot ceea ce solicita sindicatul nostru, procedând invers solicitarilor nostre. Le solicita şefilor de sectoare să se manifeste cu ostilitate faţă de SNPF şi de membrii acestui sindicat. Acest aspect a fost chiar confirmat de unele persoane cu funcţii de conducere . O practică ilegală, imorală şi mârşavă.

Tragem speranţe că în instituţia noastră mai  există oameni cu funcţii de conducere care doresc o poliţie de frontieră  onestă și cu o conduită morală corectă. Aceşti oameni trebuie să pună umărul şi să ia poziţie prin sancționarea drastică a celor ce şi-au  permis ca printr-un management dezastruos să pună pe chituci poliţia de frontieră.

Nu înţelegem şi nu vom reuşi să înţelegem cum a luat doctoratul!? Cum a ajuns şi rezistat în această funcție, când nivelul pregătirii dumnealui s-a vazut la examenul din data de 20.09.2018,  la concursul de inspector șef al ITPF Iași şi când a luat doar nota 5,90 .

Mai mult decât atât, în urma unor sondaje de opinie făcute în rândul membrilor de sindicat din cadrul ITPF Iasi, s-a constat că pe timpul mandatului acestuia, fenomenul de contrabandă cu ţigări crescuse. Colegii nu aveau nici o susţinere din partea acestuia, nici logistic dar nici moral. Exemplu este şi  colegul nostru Şulea Cătălin, împotiva căruia acesta a dispus începerea cercetării prealabile, pentru că a deranjat o persoana apropiată grupului ce se afla ilegal noaptea la malul râului Prut. Colegul nostru are foarte multe infracţiuni şi contravenţii constatate. Îndelung şi inutil solicitau colegii şi sindicatul suplimentarea cu carburant, pe care domnul inspector general Buda o aprobase  la solicitarea noastră, dar domnul Cîrcu s-a opus vehement şi intenţionat, punând astfel în mare dificultate constatările pe linia traficului ilicit de ţigări şi nu numai. Apreciem şi încurajăm diagnoza organizaţională demarată. Chiar dacă foarte mulţi colegi nu au interacţionat direct cu domnul Cîrcu trebuie să-şi amintească perioada când acesta era şef de ITPF. O perioadă neagră, marcată de neasumarea răspunderii, în care se acceptau abuzurile, iar lipsa de implicare era la rang de normalitate.

SNPF şi membrii săi de sindicat se dezic de astfel de ”şefi”. Dacă mai există un pic de onoare şi corectitudine, acest şef ar trebui demis din functie  si tras la răspundere pentru toate ilegalitatile comise.

1 comentariu publicat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Sari la bara de unelte