Ruptură de proporții/Mizeria de sub pres

Se pare că acordarea salariilor de excelență a provocat un cutremur serios în sânul echipe de acoliți a chestorului Giurea Gim, care spre surpinderea multora dar nu și a noastră, a preferat să nu cinstească pe niciunul dintre cei care l-au slujit și mai ales dintre cei care au fost la limita de a ajunge după gratii doar din dorința de a nu ieși din cuvântul său. Pentru cei care încă nu știu, preocupările prioritare la I.T.P.F. Timișoara, reprezintă ilegalități, amenințările, presiunile și mai nou șantajul.

Surse de încredere ale sindicatului nostru ne-au dezvăluit în premieră, multe dintre suferințele lucrătorilor de la ITPF Timișoara, provocate de șeful lor Giurea Gim, cu toate că au făcut tot ce le-a fost cerut de-a lungul celor aprope 3 ani de când l-au slujit pe acest ofițer de rang înalt cu evoluție profesională îndoielnică. Aici ne referim la alias “Cleo”, nimeni alta decât mâna cea dreapta a chestorului Giurea Gim, cea care se ocupa de protocolul inspectoratului și bineînțeles de toate relele ce trebuiau să se răsfrângă asupra agenților de poliție de frontieră ce se ocupă de paza și accesul în curtea I.T.P.F. Timișoara. Aceasta se declară pe deplin nemulțumită pentru că nu a primit salariul de excelență și chiar s-a pus problema să nu îi fie acordat calificativul “Foarte bine” deși i-a fost loială fără limite și bineînțeles se consideră o excelentă în domeniul slugărniciei. Stimată doamnă, au apus demult timpurile când făceați chetă să cumpărați cadouri scumpe inspectorului șef pentru a vă avea în grații și mai ales perioadele când îi organizați suprizele acelea “deosebite” de ziua de naștere a sa, când vă ascundeați în întunecosul birou de la etajul 1 că o să îi marcați ziua printr-un moment unic. Bănuim că despre acele momente nu știe nici distinsa doamnă G. și nici domnul A., va asigurăm că acest comunicat va reprezenta secretul nostru, nu vom spune la nimeni. Din informațiile pe care le avem, la momentul în care ați lansat zvonul că nu veți ieși la pensie și că doar vă veți da demisia din funcția de șefă, pe motivul că nu mai suportați tratamentul, domnul Gim Giurea a fost supărat două zile. Stimată doamnă, noi glumim, vrem să vă trezim la realitate, omul ăsta vă apreciază ca fiind ceva de unică folosință, ceva ce îl va înlocui în secunda imediat următoare, deja a găsit înlocuitoare…o persoană care a ascuns adevărul legat de audiența fostei noastre colege Florea Cătălina Mihaela, când a fost jignită și batjocorită într-un hal de nedescris. Probabil sunteți obiectul perfect pentru ca Gim să se revanșeze față de această ofițereasă mută, dacă o putem numi așa.

Un alt ofițer superior ce se declară de-a dreptul înjosit pentru că prietenul și colegul său de școală militară, Giurea Gim, și-a permis luxul să nu îi acorde salariul de excelență în condițiile în care a orchestrat atătea și atâtea deportări ilegale de migranți prin zona S.P.F. Moravița, acolo unde era șef de sector, la vremea respectivă. Pentru cei care nu îl cunosc, este vorba de P. N., ș.s.o. din cadrul I.T.P.F. Timișoara, serviciu aspru criticat în cadrul ședințelor de comandă pentru simplul fapt că P. N. nu mai execută întocmai dispozițiile ilegale ale lui Giurea Gim. Inconștient din fire, chestorul nu ia în calcul că P. Nelutu. este grănicer bătrân și trădător de carieră și deține arhivate toate conversațiile purtate prin aplicația whatsapp, în legătură cu transporturile de migranți pe ruta Timișoara – Moravița, aceia pe care îi trimitea la recunoaștere în teren și pe care îi pierdea prin frontieră. Probabil colegul nostru Z….., ar putea da mai multe detalii, numai să fie întrebat despre microbuzul pe care l-a condus atâta vreme doar pentru a face uber pentru migranți pe ruta respectivă. Inevitabilul se va produce la un moment dat iar Giurea va realiza că P. Nelutu. este de fapt o piesă importantă a puzzle-ului care va elucida multe dintre neclaritățile procurorilor. Deocamdată asistăm la un meci de ping-pong, unde protagoniști sunt chestorul Giurea Gim și comisarul șef Cumpănașu Iliuță cu evaluarea de serviciu a domnului P. N.. În realitate, conflictul dintre Giurea și P. Nelutu.  are ca deznodământ lipsă salariu de “nemerit” și calificativ “bine” deși până acum era apreciat ca fiind cel mai umil slujitor. În cazul lui P. Nelutu, Giurea se joacă cu focul, oare va avea curajul să scrie din nou cu privire la faptele de vitejie ale inspectorului șef, pe linie de migrație și nu numai?

Un alt supărăcios este C. Popic, șeful S.C.T.F. din cadrul ITPF Timișoara, care dacă are puțin curaj, ar putea deveni pârâcios. Nu ne ferim să facem această apreciere întrucât avem date potrivit cărora, în nenumărate rânduri a avut ieșiri nervoase la adresa lui Giurea Gim dar a înghițit atâtea din simplul fapt că se bucura de confortul financiar al salariului de merit și al orelor de weekend. Se pare că rugămințile sale adresate lui Giurea cu privire la acordarea salariului de merit, nu au avut efect întrucât nici domnia sa nu a primit salariul de excelență cu care ar fi avut un câștig la pensie.Această pensionarea timpurie a C. Popic, a stat la baza altor beneficii din partea lui Giurea și a altor șefi de inspectorat însă nu s-a materializat, a reprezentat doar un pretext pentru a obține acesta valoros salariu. Domnule C. Popic, aveți posibilitatea să contestați calificiativul de “bine” pe care îl veți primi și care în mod întâmplător sau nu reprezintă o compensație a faptului că în aceeași manieră i-ați recompensat pe subordonații dvs. în anul 2018, doar pentru că așa a vrut Giurea Tiberiu Gim. Alături de comisarul șef P.N., C. Popic se află pe lista neagră a chestorului Gim, pe motivul că au îndrăznit să scrie realitatea de la I.T.P.F. Timișoara, cu ocazia verificărilor Corpului de Control al ministrului.

Aceste exemple au fost date în mod intenționat pentru a scoate în evidență caracterul îndoielnic al inspectorului șef Giurea Tiberiu Gim, personaj controversat care se folosește de naivitatea subordonaților pentru a-și atinge scopul indiferent dacă reprezintă o faptă legală sau ilegală. Acești ofițeri au răspuns cu celeritate solicitărilor ilegale ale șefului în speranța că vor fi recompensați pentru riscul la care se expun însă se pare că au fost trași pe linie moartă, chiar mai mult sunt aspru criticați pe motive banale, sunt presași până la limita de a ceda nervos sau cunt umiliți în fața altor ofițeri cu funcții de conducere.

Pe lângă aceștia au mai fost trecuți pe “banca de rezerve” și alții pe care îi vom dezvălui în următoarele comunicate. Somn usor domnilor ofițeri, dormiți cu povara ilegalităților comise dar cu buzunarele goale pentru că alții au fost aleși să se bucure financiar de eforturile voastre.

Nu putem neglija faptul că distinsul domn Gim Giurea Tiberiu, a fost recompensat cu salariu de excelență în procent de 50% pentru următoarele 6 luni, pentru NIMIC, pentru ABUZURI, pentru AMENINȚĂRI și pentru nenumărate ILEGALITĂȚI. Posibil ca Diagnoza Organizațională și Raportul Corpului de Control al ministrului să fi fost citite de vreun migrant care nu cunoaște limba română iar acesta este rezultatul…rămâne să ne lămurească mai marii I.G.P.F. și M.A.I..

1 comentariu publicat

  1. Dacă l tine in brațe Buda ce ne mai mirăm. Pentru ce fapte a fost făcut chestor????? Nu vedeti cate au apărut și despre Buda si nu i s-a întâmplat nimic. Tot asa nu o sa i se întâmple nici parvenitului de Giura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Sari la bara de unelte