RESPECTUL CUVENIT!

A mai trecut o săptămână de coșmar pentru polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Timișoara acolo unde la comanda inspectoratului se află tot controversatul Giurea Gim Tiberiu, dar se pare că de data asta nu este o săptămână obișnuită, ci una cu sărbătoare. Ne referim la bilantul I.T.P.F. Timișoara, la care ne așteptam să participe personalitățile locale, cum au obișnuit de-a lungul timpului, însă de această dată au surprins neplăcut. Să fie oare  un semnal de alarmă că toată lumea s-a săturat de această personalitate cu grad de chestor? Întâmplător sau nu, doamna prefect al județului Timiș, nu l-a inclus pe Giurea pe agenda sa și nu a onorat invitația de a participa la aceasta întrunire, la fel cum au procedat și alti șefi de instituții care au preferat fie să își trimită reprezentanți fie să nu participe deloc spre disperarea lui Giurea Gim. Ba mai mult, nici măcar subordonații săi nu au dorit să participe la „discursul”, au preferat să își găsească de lucru la sediul I.T.P.F. Timișoara motiv pentru care li s-a pus în vedere că vor fi sancționați pentru abateri pe care numai Giurea și profesioniștii din trupa sa, știu unde să le încadreze.

Evenimentul a fost organizat cu fast de către C.A. și câteva cucoane cu uniformă iar din partea I.G.P.F. a participat adjunctul I.G.P.F. care a plecat așa cum a venit adică fără să intervină în vreun fel cu privire la activitatea I.T.P.F. Timișoara și mai ales legat de gresita implicare a lui Giurea, starea de tensiune de la locul de muncă și mai ales cu privire la mizeriile pe care le generează G. și acoliții săi, aspecte cu care a fost informat în repetate rânduri și de care nu este străin.

Această săptămână este una de foc pentru că la data de 17.02.2020 are loc bilanțul I.G.P.F. și probabil pe ordinea de zi a inspectorului general, va fi și analiza pe toate fronturile de la I.T.P.F. Timișoara. Așadar, în caz că se va afla în pană de idei îl sprijinim cu următoarele subiecte ce sunt necesare a fi discutate și anume: Diagnoza organizațională proastă cu privire la Giurea Gim, Raportul Corpului de Control al Ministrului cu situația dezastruoază de la I.T.P.F. Timișoara, Situația Tensionată din rândul polițiștilor de frontieră amenințați/umiliți, Distrugerea relaționării cu instituțiile locale (rezultatul este prezența la Bilanțul I.T.P.F. Timișoara), Sesizările primite de la polițiștii de frontieră cu privire la Giurea, Situația Migranților traficați cu mașinile I.T.P.F. Timișoara sub pretextul blocărilor, Situația Migranților comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019, Salariul de merit primit de excelența sa Giurea Gim Tiberiu pentru zero rezultate.

În acest context, cu riscul de a ne repeta, dorim să rugăm conducerea I.G.P.F.,  să analizeze Raportul Corpului de Control al Ministrului și să propună măsuri în consecință.

Domnul ministru Marcel Vela, trebuie să aibă în vedere faptul că se află într-o perioadă fierbinte și tulbure, an electoral în care întâmplător sau nu este ministrul al M.A.I. și are obligația de a-și exercita atribuții în interesul funcționarilor publici cu statut special și militarilor pe care îi reprezintă, nu să se ascundă într-un birou, să promită fără să se țină de cuvând și mai ales să țină în funcție un controversat care a dovedit că nu e dorit, nu este bun profesionist, este infatuat și a reușit să atragă antipatiile reprezentanților instituțiilor din jud. Timiș. ELECTORATUL va sancționa această nepăsare și mai ales lipsa de implicare. Vă reamintim că G. reprezintă produsul Academiei PSD și acum îl apreciați ca fiind un PNL-ist convins cu toate că de-a lungul timpului a dovedit că este un trădător.

În timpul în care Giurea Gim și adjunctul lui se vor afla la bilanțul I.G.P.F., acoliții săi, vor lucra la finalizarea mușamalizării cazului S.P.F. Porțile de Fier I acolo unde au executat un ordin al lui G. și s-au jucat puțin de-a polițiștii cu soarta a 12 migranți călăuziți și transportați de un șofer sârb. Dacă punctul de vedere al comisarului șef Călin Popa – șeful S.C.T.F. este esențial în elucidarea misterului, noi apreciem că s-a creat o confuzie în ceea ce privește “zona de tranzit” de care tot vorbea Giurea pentru a-și scăpa complicii și credem că părerile specialiștilor structurilor operative de profil, ar fi fost mult mai importante. Cazul rămâne în atenția noastră, a tuturor polițiștilor de frontieră și sperăm că și în a procurorilor mehedințeni și timișeni.

În acest moment tulbure din cariera de chestor atotștiutor,  ne întrebăm pentru ce mai este bun Giurea Gim dacă nu este dorit de subordonați, nu este apreciat de reprezentanții instituțiilor locale și mai ales dacă nu își mai face treaba mizerabilă în materie de blocat migranți?…pentru ce să mai stea la conducerea I.T.P.F. Timișoara, oare nu a ajuns cât rău a făcut în acești aproape 3 ani? Credem că frustrarea acumulată în cariera sa “deosebită”, a vărsat-o în perioada cât a condus acest inspectorat, probabil colegii noștrii au plătit pentru mizeriile la care a fost supus pe vremea când era un simplu executant de ordine și cărăuș de aten

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Sari la bara de unelte