POLIȚIȘTII AU RAMAS CU CHIRIILE IN 2009

În urma demersurilor întreprinse de către organizaţia noastră, prin adrese înaintate către Ministerul Afacerilor Interne şi Inspectorarul General al Poliţiei de Frontieră, referitoare la stabilirea compensaţiei lunare pentru chirie la nivelul salarial din anul 2017- luna în curs, odată cu intrarea în vigoare a Legii salarizarii unitare nr. 153/2017.

Vă aducem în atenţie faptul că nu nu putem fi multumiţi de răspunsurile primite, deoarece constatăm faptul că cele două instituţii ne direcţionează şi fac trimitere către H.G., O.U.G. si Legi care au fost abrogate, invocându-se faptul că „O.U.G. 99/2016 şi O.U.G.9/2017 nu fac obiectul abrogării unor articole din noua lege a salarizarii unitare”.

Puterea legislativă actuală adoptă şi abrogă legi după bunul plac şi hotărăşte drepturile financiare cuvenite poliţiştilor. Drept consecinţă, compensarea cheltuielilor pentru chirii se calculează în prezent la nivelul anului 2009, chiar dacă începând cu 01.02.2017 salariul minim pe economie a fost stabilit la 1450 lei.

Aşa cum este menţionat în răspunsul primit de la Ministerul Afacerilor Interne, concluzionăm faptul că actualizarea compensaţiilor pentru chirii ar trebui să intre în vigoare începând cu 01.01.2018, cu speranţa că actuala putere statală nu va interveni în aplicarea Legii nr. 153/2017.

Vă ataşăm adesele de înaintare şi răspunsurile primite.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Sari la bara de unelte