Pe 04.06 pichetare ITPF Iasi, pe 12.06 pichetare IGPF, pe 19.06 protest MAI cu deplasare la GUVERN

            În ultima perioadă ne lovim de un refuz şi de o atitudine contondentă din punct de vedere comunicaţional în relaţia cu factorii de conducere a IGPF și ITPF Iași. Având toată deschiderea spre dialog constatăm că Legea Dialogului Social a fost încălcată . Parteneriatul social presupune dialog pentru găsirea celor mai bune soluţii atât pentru angajat cât şi pentru angajator. În această situaţie ne vedem nevoiţi să apelăm la mijloace sindicale stipulate în Lege şi anume Pichetări și AMPLE PROTESTE în speranţa că acest dialog se va debloca.

       Principalele revendicări sunt următoarele:

 • Combaterea corupției în Poliția de Frontieră, de-și am facut nenumărate informări, corupția este amplu protejată și dezvoltată fiind harțuiți cei care au facut informări cât și colegii cinstiti și onești.
 • Neacordarea conform OUG 104/2001 a indemizaţiei de frontieră care prevede un spor de 20% din salariul de funcţie. Acest spor de frontieră şi-a pierdut valoarea prin tot felul de subterfugii şi cârpeli legislative astfel încât s-a ajuns să nu mai fie nici o diferenţă între salariul unui poliţist din operativ cu cel al unuia de la birouri sau cu al poliţiştilor naţionali. Aducem aminte că acest spor era perfect justificat poliţiştilor de frontieră din cauza condiţiilor aspre de executare a servicului în frontieră.
 • Lipsa dialogului social real. În majoritatea problemelor în care suntem consultaţi este vădită intenţia de a nu lua în seamă propuneri/amendamente/soluţii/petiţii făcute de sindicate. Am ajuns în situaţia de a mima dialogul social ori din cauza unor sindicate slabe/pervertite/neprofesioniste ori din cauza atitudinii de genul “pumnului în gură”. Aceste atitudini totalitare sau moşiereşti de tip “stăpân-sclav” au dus la imaginea şi delăsarea profesională care caracterizează astăzi Poliţia de Frontieră;
 • Respectarea legislaţiei de Securitate şi Sănătate în Muncă. Întocmirea unor înstrucţiuni proprii SSM la nivelul fiecărui ITPF care să cuprindă norme de protecţie pe activităţi specific. Nu reuşim să scăpăm de condiţii de muncă precare, inumane, dispreţuitoare. S-au încercat toate mijloacele de a convinge factorii de decizie cu privire la îmbunătăţirea condiţiilor de muncă. În câteva locuri s-a reuşit(ITPF Iaşi) dar per ansamblu ne lovim de aceeaşi rigiditate dispreţuitoare a conducerii cu privire la condiţiile de muncă.
 •  Trecerea agenţilor din operativ pe funcţii de agent 1 sau agent principal, acordarea sporurilor de judiciar pentru şefi de sectoare/adjuncţi, sporurilor pentru cei cu funcţia de şefi de tură. Bine că s-au înfiinţat Direcţii de Control;
 • Consultări cu sindicatele şi cu personalul angrenat efectiv în supravegherea şi controlul frontierelor pentru elaborarea noii Concepţii a procedurilor de lucru cât si a dispozițiilor.
 • Scoaterea de pe funcţii a poliţiştilor corupţi, a celor cu dosare penale pronunţate cu condamnare precum şi în cazul constatării cu instrumente de evaluare specific (ex. diagnoză organizaţională) a unor grave deficienţe manageriale.
 • Reorganizarea Poliției de Frontieră
 • Coordonatorii tură serviciu să îndeplinească funcția de șef tură remunerate
 • Agenții de poliție de frontieră, care desfășoară aceeași activitate în special din structurile operative să fie încadrați pe aceeași funcție, agent principal sau agent I
 • Reacordarea avizului de poliție judiciară și la alte categorii de polițiști de frontier.
 • acordarea unui indice de salarizare pe măsura eforturilor depuse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Sari la bara de unelte