PRÃSLEA, FÃT-FRUMOS ŞI… Vulpoiul clovn de frontieră ….

Sunt oameni şi oameni pe lumea asta. Dar cei mai “deosebiţi” sunt cei care întruchipează fiinţele din titlu. În pădurea mare de la frontiera, cocoțat în jilțul , având pe degetul prețios inelul marelui senior, este UNU, “şăf de haită”, Prâslea “…” Voinic, sau Făăăt-Frumos, care întruchipează toate personajele într-unul singur. Ne vom referi acum doar la acesta, pentru ca la sfârşit să ne dăm seama cât de ponosit arată în faţa oamenilor personajul nostru cu mai multe feţe. Se vede şi se consideră emblematic în sinea lui. Un mare şi frumos “şăăf”, cu vorbe ticluite, care crede că poate face minuni. Crede că poate păcăli pe toată lumea, îi poate combina din vorbe, pe toți supușii care pun umărul la susținerea jilțului, arată fapte de vitejie, se bate cu balaurii. Lovește cel mai des în cei care îl ajuta, lovește în dușmani închipuiți sau mai bine zis dușmani de serviciu pe care în umbra jilțului îi scarpina pe burta .
Doar cu cei onești nu reușește să se stăpânească le ciomagește rotulele dar cu perversitate și viclenie,doar doar nu au să se prindă.
Câteodată e plăpând, plăcut şi crede că este “el lider maximo”, când de fapt fuge de răspundere ca “dracul de tămâie” Când vine vorba de lucruri concrete se transformă într-o mârţoagă necăjită care se preface că debitează decizii dintre cele mai proaste. Om duplicitar, care acum îţi zâmbeşte iar când se desparte de tine se transformă în CLOVN, ca în basme. Cum poţi fi personaj pozitiv de basm când tu una spui alta faci, sau, când acţionezi în funcţie de interesele tale? Acest personaj va rămane în mintea oamenilor drept VULPOIUL CLOVN. Restul doar…basme!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Sari la bara de unelte