Pe principiul „Promovăm nepotismele ca să eliminăm profesioniștii”

 

Pe principiul „Promovăm nepotismele ca să eliminăm profesioniștii”, chestorul Gim Giurea a gafat-o din nou, de această dată cu unul dintre cei pe care a încercat să îi promoveze rapid la insistențele unor persoane care la rândul lor, îi susțin acestuia abuzurile și ilegalitățile de la I.T.P.F. Timișoara. În prima fază a încercat să îl pună sef de punct la S.P.F. Moravița, după care la S.P.F. Sânnicolau Mare dar remunerația nu era satisfăcătoare pe măsura pregătirii sale “deosebite”, astfel că a ales să ceară sprijin pentru a avea continuitate la misiunile Frontex însă ultima dată lucrurile nu au avut un parcurs favorabil întrucât polițiștii spanioli și-au făcut treaba cu seriozitate și au dovedit că nu sunt conduși de profesioniști ca Gim Giurea Tiberiu.

Persoana la care facem referire se numeste Mihai-Dragos D., are gradul de inspector și ar trebui să fie încadrat la S.P.F. Moravița dacă acesta nu a cerut să fie mutat într-o cu totul altă parte unde ar fi crezut că i se potrivește. Nu dezvăluim în întregime identitatea sa întrucât acesta încă se află în misiune internațională în Grecia, iar faptele sale ar însemna o pată neagră pentru Frontex, despre care noi știm că este o agenție serioasă care își face treaba foarte bine. Dar ca orice pădure, are și uscăturile sale, acest coleg încă în activitate, a reușit să iasă din anonimat prin faptul că se declara prieten al chestorului Giurea Gim de care s-a apropiat prin intermediul președintelui Consiliului Județean Timiș, nimeni altul decât Călin-Ionel Dobra, prieten al tatălui polițistului care își are originea din jud. Mehedinți. Pe motivul că domnul chestor Giurea Gim se declară receptiv la solicitările factorilor politici, a răspuns pozitiv unor solicitări astfel că l-a avansat înainte de termen pentru merite inexistente, i-a acordat salariu de merit de 30% pentru nimic și a încercat în două rânduri să îl promoveze ca șef de P.T.F. tot pe baza unor aptitudini deosebite numai de acesta știute. Pentru cei care il cunosc pe acest inspector șef, nimic deosebit, nimic ieșit din comun însă noi oamenii de rând care facem parte din M.A.I. ne întrebăm pentru ce să mai fim serioși, devotați și loiali dacă promovările și recompensările se fac după aceste principii marca Giurea?

Sursele demne de încredere ale sindicatului nostru, ne-au dezvăluit că inspectorul de poliție M.D.D. a fost selectat pentru a îndeplini o misiune internațională Frontex, de 3 luni în Spania unde a avut parte de suprize mai puțin plăcute, astfel că la scurt timp după ce a fost cazat la hotelul unde urma să fie cazat, acesta a primit vizita Poliției spaniole, care l-au condus la sediu pentru audieri. Acest eveniment trebuia raportat superiorilor săi însă acesta a ales să meargă pe burtă în speranța că lucrurile se vor rezolva de la sine. Învățat probabil pe modelul de la ITPF Timișoara, că cineva va da un telefon și se va rezolva, de această dată lucrurile nu au mai stat așa pentru că Giurea nu avea autoritate iar cercul relațional se închisese odata cu plecarea din România. Verificările care îl vizau au avut la bază o serie de ilegalități despre care am aflat că ar fi vorba de furturi, care s-au consumat cu mult timp în urmă, pe vremea când polițistul era civil și ducea o viață zbuciumată. De apeciat este faptul că autoritățile spaniole nu au aprofundat cercetările și au acceptat ca misiunea polițistului să fie continuată într-o altă parte a Europei cu mențiunea că Spania să reprezinte instorie pentru acesta. În prezent acesta se află în Grecia și vom studia atent dacă după acest eveniment neplăcut, va mai fi selectat pentru misiuni internaționale sau dacă structurile locale de informații se vor sesiza și vor face verificări suplimentare astfel încât să aflăm și noi dacă ne facem de râs în mod gratuit.

Întrebarea care se pune de această dată este adresată chestorului Giurea Tiberiu Gim și anume “ce calități deosebite trebuie să aibă polițistul care optează pentru misiunile internaționale” din moment ce adevăraților specialiști și profesioniști de la ITPF Timișoara, le este refuzat acest lucru în favoarea altora care ne fac de râs?…să fie oare mentalitatea greșită sau presiunea politică? Toate aceste aspecte sunt verificabile și imputabile la un moment dat, ne lipsește persoana care să fie competentă.

Va urma…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Sari la bara de unelte