Pași importanți în Poliţia de Frontieră

În data de 31.01.2018, președintele S.N.P.F. Diugu Adrian a avut o întâlnire de dialog social cu INSPECTORUL GENERAL IOAN BUDA, la sediul Inspectoratului General al Poliţie de Frontieră, în cadrul căreia s-au purtat discuţii asupra  problemelor din cadrul structurilor operative, atât din punctele de trecere a frontierei de stat cât și de la frontiera verde.

Una din problemele ridicate a fost cu privire la  nerespectarea instrucțiunii S.S.M. în cadrul I.T.P.F. Iaşi. De asemenea, s-a adus la cunoştinţă conducerii I.G.P.F. refuzul unor șefi de structuri de a alterna misiunile în aer liber cu perioade de refacere termică și fizică a patrulei, solicitând în acest sens o dispoziție scrisă de la Inspectorul General prin care să se dipună acestă alternare. Solicitarea s-a argumentat cu prezentarea unui caz foarte grav, în care un polițist de frontieră a suferit pareză facială din cauza perioadei îndelungate în care a executat misiunea specifică la temperaturi foarte scăzute.

Totodată, s-au adus la cunoştinţă acţiunile abuzive a unor şefi de structuri, reprezentate prin acte de hărţuire a reprezentanților sindicali şi a membrilor, prin încercarea de intimidare prin ameninţarea cu sancționare a acestora pentru activități sindicale sau pentru apartenenţa la S.N.P.F.

S-a reamintit domnului Inspector General faptul că nu este îndestulător combustibilul alocat structurilor operative, iar în acest sens preşedintele S.N.P.F. a primit promisiunea că se va căuta identificarea unei soluţii pentru suplimentarea cu carburant.

O altă problemă ridicată a fost cea a ținutelor de protecție, care sunt insuficiente și de foarte proastă calitate. Domnul Inspector General a transmis faptul că au fost alocați bani pentru achiziționarea ținutelor de protecție și că se caută soluții pentru implementarea unor standarde superioare celor din prezent cu privire la calitatea acestor ţinute din dotarea poliţiştilor de frontieră, care să asigure protecția și confortul pe măsura condiţiilor din operativ.

De asemenea, s-au reamintit şi problemele cu privire la aparatura de vedere pe timp de noapte defectă şi al autospecialelor nefuncţionale. Cu privire la această problemă reală, domnul Inspector General ne-a transmis faptul că în cel mai scurt timp vor fi distribuite autoturisme şi autospeciale noi către sectoarele poliţiei de frontieră, aparatura pe timp de noapte va fi înlocuită cu una nouă şi până la data de 30.06.2018 va fi reparat întregul parc auto, deoarece au fost alocaţi bani suficienţi pentru mentenanţă.

 

În data de 01.02.2018, la sediul I.T.P.F. Iași a avut loc ședința de evaluare pentru anul 2017, unde prezenţa din partea S.N.P.F. a fost asigurată de Vicepreşedinte ZLATE FLORIN.

După prezentarea realizărilor, Inspectorul General a reamintit tuturor faptul că munca colegilor din  operativ este foarte importantă şi că sectoarele poliţiei de frontieră au cel mai important rol în activitatea poliţiei de frontieră. De asemenea, a transmis faptul că susține foarte mult munca sindicală și a îndemnat pe toată lumea la dialog, subliniind necesitatea păstrării acestuia, atât între conducere şi organizaţiile sindicale, dar şi între poliţişti şi organizaţiile sindicale.

În urma celor transmise, am putut concluziona faptul că domnul Inspector General al Poliţiei de Frontieră Ioan Buda doreşte ca poliţiştii de frontieră din cadrul unui structuri să fie ca într-o familie şi că este foarte important ca șefii de structuri să se aplece asupra problemelor polițiștilor din subordine, să-i îndrume şi să îi sprijine în munca pe care o desfăşoară, pe toţi poliţiştii.

 

S.N.P.F. sunteţi voi!! UNIŢI-VĂ!!!

 

Biroul Executiv Central

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Sari la bara de unelte