Muncim ca proştii?

          Atât de mult ne dorim noi poliţiştii de frontieră să avem o imagine bună dar se pare că nu ne iese. Am tras semnale de alarmă nenumărate(SNPF) referitoare la corupţia din sistemul managerial frontierist şi care cu părere de rău se confirmă. Este o pată care acoperă munca grea şi asiduă a multor dintre colegii noştrii, care merită ca răsplată măcar recunoaşterea efortului şi dificultăţii muncii lor. Cazul este emblematic. Un subcomisar de poliţie de frontieră de la ITPF Sighetu Marmaţiei, poliţist judiciarist, a fost prins luând mită 800 de euro de la contrabandişti de ţigări. Deci omul avea o funcţie şi o poziţie respectabilă în cadrul Poliţiei de Frontieră. Oare câte asemenea specimene avem la nivelul Poliţiei de Frontieră. Cu toţii, noi, cei care muncim cu adevarat din greu, la “verde” în PTF-uri simţim o mare nedreptate şi sfidare la adresa muncii noastre. Am făcut şi proteste în care am strigat că există corupţie la nivel managerial şi că această corupţie reprezintă ruşinea, povara şi lipsa de RESPECT faţă de munca noastră a celor mulţi. Iată se confirmă, că ea(corupţia) există. Există în multe locuri unde “marii” de la IGPF ţin ochii închişi sau se fac că nu văd.  

     Pentru lipsa IGPF de reacţie şi pentru că permit ca aceste fenomene să se întâmple în sistemul nostru, noi le cerem în continuare: JOS CORUPŢIA!  

     Pentru incompetenţă şi pentru incapacitatea de a contracara managerial fapte de corupţie le cerem raspicat DEMISIA!

     Pentru lipsa de repect faţă de colegii lor poliţişti de frontieră le cerem şi le vom striga în continuare DEMISIA!

                                                                                                   

Articolul actualizat la data de 06.05.2019 de pe www.sighet247.ro

Un politist de frontiera, din cadrul ITPF Sighetu Marmatiei, a fost arestat pentru 30 de zile. Informatia a fost confirmata pentru ZiarMM.ro de purtatorul de cuvant de la Tribunalul Maramures, judecator Orestia Gondor.

De precizat ar fi faptul ca politistul de frontiera a fost prezentat instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva in cursul serii de ieri. Propunerea a fost facuta de procurorul DNA. Instanta a dat curs solicitarii magistratului si a decis ca politistul sa stea dupa gratii pentru 30 de zile.

Acesta este cercetat penal de catre Directia Nationala Anticoruptie pentru luare de mita-art. 289 alin 1 CP si trafic de influenta-art. 291 alin.1 CP.

Telefonic si purtatorul de cuvant de la Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei, Iulia Stan a confirmat faptul ca intr-adevar este vorba despre un angajat al institutiei, care este cercetat de DNA.

Ana AVRAM

Stire in curs de actualizare.

ACTUALIZARE ORA 14.10

Va redam mai jos, textual, informatiile trimise pentru ZiarMM.ro de Tribunalul Maramures.

“Incheierea penala nr. 29/DL din data de 3 mai 2019

S-a dispus arestarea preventiva pe o durata de 30 zile, de la 03 mai 2019 pana la 01 iunie 2019, inclusiv, a inculpatului A. S. , in varsta de 42 de ani, cu domiciliul in Sighetu Marmatiei, fara antecedente penale.

S-a retinut ca inculpatul, in baza aceleiasi rezolutii infractionale, in calitate de ofiter de politie de frontiera cu gradul profesional de subcomisar de politie si organ de cercetare penala al politiei judiciare in cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei, in luna decembrie 2018 si in data de 2 mai 2019, la sediul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei, a pretins de la martorul … suma de 800 de euro, promitandu-i ca in schimbul acesteia isi va folosi pretinsa influenta si va interveni pe langa procurorul care supravegheaza urmarirea penala in dosarul in care acesta are calitatea de inculpat (pentru savarsirea infractiunii de contrabanda), pentru a dispune o solutie procedurala favorabila, iar la data de 3 mai 2019, in Municipiul Sighetu Marmatiei, in scopul aratat anterior, a primit de la martor suma de 800 de euro.

In aceeasi calitate si in schimbul aceleiasi sume de bani, a promis ca isi va incalca atributiile de serviciu ce ii revin in legatura cu efectuarea urmaririi penale, prin efectuarea unor demersuri ilicite in scopul schimbarii incadrarii juridice intr-o infractiune pedepsita cu o pedeapsa mai blanda si a dispunerii in dosar a unei solutii procedurale favorabile martorului.

Aceste fapte intrunesc elementele constitutive ale infractiunii de luare de mita in forma continuata (doua acte materiale),  prevazuta de art. 289 alin. 1 cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal si art. 7 lit. c din Legea nr. 78/2000, fapta pedepsita cu inchisoarea de la 4 ani la 13 ani si 4 luni si interzicerea exercitarii unor drepturi si ale infractiunii de trafic de influenta in forma continuata (doua acte materiale), prevazuta de art. 291 alin. 1 cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal si art. 7 lit. c din Legea nr. 78/2000, fapta pedepsita cu inchisoarea de la 2 ani si 8 luni la 9 ani si 4 luni si interzicerea exercitarii unor drepturi, ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal”, a comunicat Tribunalul Maramures.

Inculpatul a introdus contestatie.

https://sighet247.ro/s/sighetu-marmaiei-politist-de-frontiera-prins-in-flagrant-de-dna-in-timp-ce-lua-mita-sute-de-euro-de-la-contrabandistii-cu-tigari/?fbclid=IwAR0iUnRU_Uop3_MGuJXXND-4H8EfPJZfQ8Anekf-sFC1ZFhdmLwldkz0BhI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Sari la bara de unelte