Management dezastruos la granitele Romaniei

Management dezastruos la granitele Romaniei

La fel cum am promis, nu facem altceva decât să sprijinim colegii noștri aflați în dificultate și să îi facem atenți pe cei care sunt predispuși să greșească în încercările lor disperate de a-i mulțumi pe șefii mai mult sau mai puțin cinstiți.

Noi ne referim mereu și mereu la chestorul Giurea Tiberiu Gim, cel care reprezintă pentru noi, o sursă inepuizabilă de motive să îl facem cunoscut în tot Ministerul Afacerilor Interne dar din păcate pentru domnia sa, nu pentru fapte mărețe cum lasă să se înțeleagă în mod eronat în dialogul cu superiorii săi, ci cu abuzuri de tot felul asupra tuturor celor care îi iasă în cale.

Vă facem cunoscute ultimele fapte de vitejie ale acestui ofițer superior de poliție de rang înalt, cum îi place să i se spună, petrecute în ultima perioadă și mai ales după finalizarea activităților specifice ale lucrătorilor de la Corpul de Control al Ministrului. Până să se prezinte aceștia la sediul I.T.P.F. Timișoara, Giurea Tiberiu Gim nu făcea altceva decât să judece după propria legislație, tot ceea ce însemna ofițer sau agent de poliție de frontieră, și-a dedicat un loc de parcare la intrarea în instituție care este în permanență marcat cu un jalon pe care îl manipulează responsabilii cu accesul în unitate și altele două pe platoul interior unde să își parcheze mașinile de serviciu. Mai mult, a restricționat accesul personalului din cadrul I.T.P.F. Timișoara pe ușa principală a clădirii unde sunt birourile comenzii inspectoratului, mai ceva ca la clasa întâi când nu aveam voie la cancelarie decât cu părinții de mână, a montat zeci de camere de supraveghere pe holuri și aleile de acces fix ca la Big Brother, bineînțeles cu acees permanent din biroul său de administrator cu acte-n regulă de la etajul 1. Toate aceste camere au fost atât de eficiente încât nu au putut surprinde persoana care înaintea alegerilor prezidențiale a făcut campanie pentru unul dintre candidați, însă acestea își modifică destinația și devin foarte bune atunci când un lucrător îndrăznește să consume o ceașcă de cafea, să fumeze o țigară sau să mănânce ceva și ofera inspectorului șef, prilejul de a-l aborda și de a-l face “cu ou și cu oțet” fie în mod direct fie prin intermediul persoanelor pe care déjà vi le-am prezentat în comunicatele precedente: Alpredi Cleopatra, Paraschiv Nelu-Gabi, Chioreanu Alexadru-Dan și mulți alții.

Dacă tot a venit vorba despre slujitorii Domnului, fiind postul Craciunului, este păcat să nu aducem în discuție și activitatea meritorie a doamnei comisar șef de poliție Alpredi Cleopatra, cea care comite câte o abatere în fiecare săptămână fără să pățească nimic. Pe lângă isprava sa de alegeri când a permis soțului său, persoană civilă, să intre în Dispeceratul Unității și să îl lase să lucreze la una dintre stațiile de lucru, aceasta s-a gândit că nu este bine să iasă din anonimat astfel că a mai făcut una gogonată. Astfel că, într-una din zilele trecute, imediat după plecarea Corpului de Control al Ministrului, s-a gândit că este bine să se dea mare la la locul  muncă în fața soțului (că acasă nu avea timp) și să își certe subordonații, adică șefii de tură și pe agenta de poliție de frontieră Munteanu Cristina, nimeni alta decât una dintre persoanele ce fac parte din mediul oxigenat al domnului Giurea Tiberiu Gim, pe înțelesul tuturor este vorba despre persoana care a fost mutata de Giurea de la S.P.F. Moravița la I.T.P.F. Timișoara la insistențele fostului partener de viața al cărui nume nu îl putem face public întrucât este o persoană importantă încă, căsătorită. Ne-am referit la trecut întrucât agenta de poliție de frontieră nu mai intră în planurile de viitor ale acestui bărbat însă de unele neajunsuri se ocupă domnul chestor Giurea, adică să nu îi lipsească nimic și să se simtă protejată la serviciu. Știindu-se agreată de șeful inspectoratului, agenta și-a permis luxul să raporteze ierarhic incidentul cu mențiunea că va face raport către inspectorul general al I.G.P.F. însă chestorul Giurea Tiberiu Gim, proaspăt scăpat din ghearele celor de la Corpul de Control a îmbunat-o și a convins-o că nu e bine să mai scrie și că va rezolva el problema. Suntem și noi curioși cum a reușit, că fătuca era tare pornită pe șefa sa Alpredi Cleopatra.

O altă ispravă a chestorului de poliție Giurea Tiberiu Gim în materie de blocat migranții prin localitățile din județul Timiș, s-a consumat în noaptea de 14/15 decembrie 2019 când un cetățean aflat în zona localității Cruceni, a sunat la 112 și a semnalat faptul că a fost atacat de un număr de 6-7 migranți care au încercat să îl deposedeze de bunuri și mașina peronală. Evenimentul a fost recepționat de lucrătorul Tiritean din cadrul C.O.C. al I.T.P.F. Timișoara care a raportat mai departe chestorului Giurea Gim. Bineînțeles, nedorind un alt pretext de a atrage atenția conducerii M.A.I., acesta a dispus ca migranții de fie blocați prin metodele cunoscute, blocarea aceastora prin șeful de tură din cadrul S.P.F., care i-a preluat din centrul localității și i-a blocat.  Stimați colegi vă felicităm pentru “profesionalismul” de care ați dat dovadă și mai ales pentru loialitatea cu care vă ascultați superiorului dar vă punem în vedere un aspect și anume că aveți dreptul să refuzați executarea unei dispoziții dacă apreciați că aceasta este ileagală.

Domnul Giurea Tiberiu Gim ne-a obișnuit cu indicatorii mincinoși astfel că nu ne mai miră nimic legat de domnia sa nici faptul că a falsificat o Notă întocmită cu ocazia întrevederii cu latura sârbă. Cu această ocazie, printre alte situații operative, a fost prezentat și evenimentul când au fost descoperiți cei 12 migranți într-un automarfar însă întâmplător sau nu, chestorul Giurea a confundat sensul de intrare cu sensul de ieșire, un element absolute esențial în desfășurarea anchetei de la Mehedinți. Domnule Giurea, vă spunem noi că evenimentul nefericit pentru dvs. s-a petrecut la data de 10/11.11.2019, numărul de înmatriculare al remorcii a fost AE066VA, numărul de înmatriculare al capului tractor marca MAN era VA066TT iar pe lângă cei 12 migranți, era încărcată cu panouri sandwich și a fost întoarsă în Republica Serbia cu totul, din dispoziția dumneavoastră adresată șefului S.T.P.F. Mehedinți. Cei care vor verifica aceste aspect, sunt obligați să verifice și registrul cu planurile de acțiune unde agentul N. D. a consemnat activitățile desfășurate la momentul respectiv, însă “cineva” (noi știm cine) a șters cu pastă corectoare. Acolo scria că a fost planificat într-o parte dar a fost chemat în altă parte ca să proceseze un număr de 12 migranți nu ca să asiste la blocarea lor. Nu uitați că în P.T.F. Porțile de Fier I sunt camere de supraveghere și nu sunt puține, chiar mai multe decât numărul celor montate la I.T.P.F. Timișoara, și toți cei care au participat la această acțiune ilegală inițiată din dispoziția dvs., vor fi identificați și bineînțeles vor fi trași la răspundere și să nu va mire că veți fi nominalizat ca fiind inițiatorul. În cazul în care cineva va dori să discute cu participanții, le întindem o mână de ajutor, semnificativ de altfel, și anume inițialele celor care au fost prezenți în punct la data și ora evenimentului și anume: comisar de poliție C.I., inspector B.A., subcomisar N.A., agent sef principal N.D. și nu în ultimul rând lucrătorul formator din linia 2, cea care venise să implementeze migranții în Eurodac dar i-ați ascuns autocamionul și a venit degeaba, este vorba de agent șef adjunct C.C.. Daca va fi vorba de o anchetă, persoanele care vor face asta, vor trebui să verifice ce înseamnă litera “o” consemnată la motivul pentru care autocamionul a fost tras în linia a-II-a pentru control amănunțit și mai ales ATENȚIE, când și cum s-a finalizat aceast litigiu. Vă spunem noi că finalitate a avut abia a doua zi și culmea că s-au produs și ceva modificări și anume motivul invocate inițial litera “o” – migranți, s-a transformat peste noapte în „lipsă certificat”.

Stimați colegi, rolul nostru este de a apăra interesele legitime ale lucrătorilor M.A.I. în special, de a vă fi respectate drepturile, de a fi tratați cu respect de către superiori și nu doar atât dar mai ales de a ridica pretenția să fiți corecți cu voi înșivă, motiv pentru care adresăm un apel tuturor participanților la evenimentul nefericit, total ilegal în opinia noastră consumat în P.T.F. Porțile de Fier I, de a mărturisi cu sinceritate ce s-a întâmplat de fapt, cine se face vinovat de joaca cu soarta celor 12 suflete nevinovate și mai ales în baza căror dispoziții, ați acționat. În cazul în care, lucrătorii cu funcții de conducere și nu numai din cadrul S.T.P.F. Mehedinți și S.P.F. Drobeta, dacă doriți să mai spălați din păcate atunci sesizați-va din oficiu sau cum doriți dumneavoastră cu privire la ceea ce am prezentat mai sus. Aveți avize de poliție judiciară pentru care refuz să cred că încasați bani degeaba, puteți face verificări cu privire la aceste aspect și mai ales vă puteți remarca în fața procurorilor cu asemenea ilegalităț. Suntem curioși dacă cineva încă este polițist în adevăratul sens al cuvântului, la aceste două subunități ale I.T.P.F. Timișoara.

Domnule inspector șef, la fel cum v-a trădat comisarul șef de poliție Paraschiv Nelu-Gabi când a scris cu ambele mâini, la întrebările celor de la Corpul de Control, la fel cum v-a trădat comisar șef Cleopatra Alpredi când a spus că dânsa nu a făcut nimic, doar a ascultat dispozițiile dvs., sau alții de care știați că sunt loiali, la fel și lucrătorii de la S.P.F. Drobeta sau S.T.P.F. Mehedinți, ar putea să scrie adevărul și numai adevărul ca să scape basma curată.

Prin aceste activități întreprinse de colegii nostri naivi, din dispozițiile ilegale ale unora dintre șefi, se pot distruge cariere, se pot aduce prejudicii de imagine intituției sau lor ca persaone și mai ales se poate ajunge la distrugerea unor familii, doar pentru a consolida și păstra scaunul șefului nemijlocit sau al șefului mai mare.

Domnule chestor Giurea Tiberiu Gim, nu credeți că este deja prea mult, nici măcar după ce Corpul de Control al Ministrului a călcat pragul I.T.P.F. Timișoara tot din cauza abuzurilor dumneavostră, din cauza numeroaselor sesizări și mai ales din cauza rezultatului dezastruos al diagnozei organizaționale prin care un procent foarte mare dintre lucrătorii I.T.P.F. Timișoara, au spus că nu sunteți bun, nu aveți abilități de manager și mai ales că nu vă mai vor la comanda acestei instituții în care ați distrus tot ce mai era frumos.

Degeaba ați ales să contestați rezultatul controlului pentru motive banale, degeaba ați chemat lucrătorii cu funcții de conducere și nu numai, să stea peste program până la orele 07:00 din ziua următoare ca să încerce să demonteze neregulile depistate de reprezentanții Corpului de Control al Ministrului. Vă spunem noi adevărul, acei oameni s-au săturat, vor normalitate, vor liniște și mai ales vor colectiv, conștientizați că ați fost TRĂDAT, la fel cum “alții” au trădat cu mulți ani în urmă, pe alte meleaguri.

Va urma…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Sari la bara de unelte