Mai bine poliţist local decât poliţist MAI.

Cum se poate într-un stat civilizat european politiştii naţionali și de frontieră profesionişti să fie mai prost plătiţi decât poliţiştii locali cu atribuţii limitate şi cu pregătire inferioară? Redăm mai jos lista cu salariile brute ale politiştilor locali din Brăila din luna martie, aparută pe Facebook în data de 01.08.2018.

Aceste salarii dacă sunt reale par a fi o sfidare la adresa poliţiştilor, poliţiştilor de frontieră, janadarmilor, pompierilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Este inadmisibil ca oameni de carieră cu pregătire poliţienească/militară calitativă, cu atribuţii complexe şi riscante să aibă salarii mai mici decât cei din Poliţia Locală a oricărui municipiu. Solicităm imperios guvernului, factorului politic să ia măsuri pentru aşezarea valorii muncii pe baza competenţelor, riscurilor şi complexităţii muncii. Este raţional şi logic ca o muncă riscantă, complexă şi cu valoare socială ridicată să fie bine platită. Reiterăm că nu desconsiderăm activitatea poliţiştilor locali, dar balanţa trebuie să încline în favoarea complexităţii, riscurilor, interdicţiilor şi volumului de muncă.

SINDICATUL NAŢIONAL AL POLIŢIŞTILOR DE FRONTIERÃ solicită recompensarea angajaţilor MAI cu salarii superioare decât cele ale poliţiştilor locali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Sari la bara de unelte