JOIANA HAPSÂNĂ DE PĂDURE🐮

Să continuăm periplul nostru prin Pădurea de la Frontieră…
Tot am vorbit noi de diverse animale și tot am zis de ce ies în evidență🙀.
Au apărut și ceva reacții, semn că mai există sanitari ai pădurii care sunt dispuși să facă un pic de curățenie și să împrospăteze aerul de primăvară. Fie și moral, tot ajută.
Dacă anterior cele doua personaje au fost identificate cu ușurință, iată că al treilea a stârnit multă curiozitate nefiind în tiparul consacraților: JOIANA HAPSÂNĂ DE PĂDURE🐮.
Joiana e un animal care poate reprezenta pe multe personaje în viață, rămânând provocarea pentru voi de a indica pe cel mai reprezentativ. Cuvântul cheie este: hapsâna.
Joiana este colorată🏵️ și îi lipsește cu desăvârșire simțul estetic, atât în comportament cât și în țoalele în care pocnește de dimensiuni. Mugește încet mieros sau mușcă veninos după cum ii este interesul. Are lipici la comunitatea de animăluțe, unele fiind chiar păcălite să o urmeze atunci când bate câmpii.
Dar cel mai evident, este HAPSÂNA. Indiferent că este sătulă sau flămândă, indiferent dacă are dreptul la tain sau nu, întotdeauna va împunge atât cu coarnele cât și cu pixul pe hârtie, împrăștiind bale veninoase, mugind după pretinse drepturi: chirie pe grajd, supliment de nutreț semestrial etc.
Interesant e că deși paște iarbă grasă din pădurea frontierei, îi curge botul și la alta uși de care, zice lumea, mai duce dorul să mai leorpăie rahat cum făcea odată când era junică tânără.
Morala: Oricât de mult ai urca în ierarhia nivelului tău, când ești nesimțită și hapsână, tot ca pe o Joiana te vor trata cei din jur. Și nici măcar nu îți dai seama!!!
Și ca să facem mai interesant serialul nostru pe viitor, hai sa prevestim ce ne mai așteaptă…
Ce e cu Pădurea de la Frontieră? E o pădure frumoasă care împrejmuiește un tărâm de basm🌲🌳🎄 al unei țări cu de toate. Ca orice mare împădurire, este împărțită pe Ocoale Silvice și are deasupra suprem o Casă mare de Sticlă situată într-un loc ce ii zice Capitala🌞.
Dacă în Pădurea largă de la Frontieră, străbătută de ape, dealuri și munți, cu poduri și alte locuri de trecere, este multa fojgăială și mârâială pe hrana ce zilnic trebuie câștigată (sau furată în multe cazuri, exceptând doar haznalele din care numai profesioniștii servesc), în Casa de Sticlă și Ocoale zac personaje grele cu ștaif, care de care mai interesante cum ar fi: în Casa de Sticlă – Motanul Habarnist de Bruxelles🐱, Foca Flască Zburătoare🦭, Țapul Curentat într-o Ureche🐐, Hipopotamul Fricos🦛 și multe altele iar din Ocoale – Ursul Habarnist de Stână🐻, Ursulețul Vioi de Munte🐻, Calcanul Prăfuit pe Botic🐋, Vulpoiul Bătrân de Câmpie🦊, Hamsterul Rotund de Trecătoare🐀 și altele.
Sunt multe personaje, tare interesante, cu caractere mai mult sau mai puțin mizerabile, cu legături și încrengături care de care mai ciudate.
Nu vom uita din când în când sa revenim la personajele anterioare, muște, șobolani, joiene, pentru a surprinde lumea pădurii plină de viață, mânăreli și golăneli, cu evoluții și căderi, cu intrigi și deznodăminte.
Dacă v-a plăcut, vă așteptăm în serialul următor cu Motanul Habarnist de Bruxelles, un personal zice-se prieten cu Musca Verde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Sari la bara de unelte