ITPF Timişoara, poveste fără sfârşit

Faptele şefului ITPF Timişoara încep să iasă la iveală. Mulţi colegi de la Timişoara şi chiar de la Sighetul-Marmaţiei încep să vorbescă public despre anomaliile manageriale ale unui şef controversat. Avem colegi care au ales să îşi dea demisia din cauza atitudinii dispreţuitoare a domnului Giurea. Acesta dă dovadă de lipsă de umanism şi de înţelegere a diverselor probleme cu care se confruntă sau se pot confrunta poliţişti de frontieră în cariera lor. Răzbunarea sistemică şi tendenţioasă este apanajul oamenilor care nu au ce căuta într-o funcţie atât de înaltă. Să ajungi să angrenezi subaltern (mai ales de la Birolul Control-care sunt de obicei obedienţi peste măsură) în răzbunări personale, să nu îţi pese de problemele personale ale colegilor tăi, nu se poate chema decât “şefie cu tichie”, fără valoare. Toate acestea, domnul Giurea, le pune pe seama dorinţei de a face oamenii să muncească şi să fie corecţi. Ca subordonaţii să muncească mai mult şi să fie corecţi este absolut obligatoriu ca tu însuţi trebuie să fii un exemplu. Nu o persoană a cărei credibilitate tinde să se confunde cu a unor infractori, sau cu atitudini suburbane şi lipsite de orice moralitate. Ştim că părerile sunt împărţite la ITPF Timişoara, dar  la adresa unui şef de ITPF important cum este Timişoara, nu este sănătos şi productiv să existe suspiciuni şi comportamente ca cele afişate (vezi site-ul SNPF, unde colegi poliţişti de frontieră prezintă derapajele acestui şef).

Poate exista Poliţie de frontieră la Timişoara şi fără Giurea. Şi s-ar putea să fie mai bine, mai linişte, iar poliţiştii de frontieră să muncească într-un climat de normalitate şi să aibă o activitate mai intensă. Să foloseşti jigniri la adresa unei colege poliţist şi să nu fii rezervat în aprecierea problemelor ei personale denotă lipsă de inteligenţă emoţională. Vă vom dezvălui adevăratele opere de artă în materie de persoanal, ale chestorului de poliție de frontieră Giurea Tiberiu Gim, nimeni altul decât tată și soț inainte de toate cele pentru care ne răcim gura.

Domnule șef al ITPF Timișoara, suntem tare curioși de reacția dumneavoastră în eventualitatea în care soției sau fiicei dumneavostră li s-ar vorbi cel puțin la fel cum ați facut-o în nenumăratele rânduri cu colegele noastre când v-ați permis luxul de a le cataloga ca fiind măturătoare, femei ușoare, grase sau și mai grav ați întrebat în stilul caracteristic unui parvenit, dacă trebuie să catalogați “GRAVIDITATEA” ca fiind un “HANDICAP”. În cazul în care ați uitat sau vă faceți că ați uitat, noi vă asigurăm că nu am facut-o, motiv pentru care insistăm să vă reamintim situațiile în care colegele noastre însărcinate au venit și s-au înscris în audiență la mărețul dumneavoastră birou, doar pentru a-și cere drepturile, nimic mai mult. Ați profitat de starea de “handicap” (numai după dvs constituie handicap) și le-ați înjosit, jignit și umilit fără să aveți nicio remușcare că ar putea fi afectate profund acele persoane sau copii pe care îi purtau în pântece. Nu mai suntem curioși de ce faceți asta pentru că ne-am convins deja și suntem siguri că motivul îl contituie doar satisfacerea unor trăiri inumane întâlnite doar la actualul inspector șef al I.T.P.F. Timișoara. Suntem tare curioși de reacțiile apropiaților dumneavoastră care va privesc ca pe o persoană corectă și iubitoare, fără să știe nici măcar 1% din realitate, adică mizeriile pe care le faceți în relațiile cu subordonații.

Și mai grav este că multe dintre aceste mizerii nu le mai faceți cu propiile mâini, ați dobândit inteligența (dacă o putem numi așa) necesară să delegați sarcinile unora dintre subordonații umili și receptivi la tot ce e legat de dumneavoastră și acțiunile dumneavoastră. La fel ați procedat în repetate rânduri când ați încercat să vă sancționați oamenii din subordine dar nu ați reușit decât într-un final după atâtea și atâtea strategii eșuate. Cum este posibil ca un sef de serviciu operativ al I.T.P.F. Timișoara să primească o cercetare prealabilă a unui alt șef de serviciu, de data asta S.C.T.F., care întâmplător sau nu este unul dintre membrii comisiei constituite de dumneavoastră cu ocazia concursului organizat pentru ocuparea funcției de șef serviciu CIT. Dacă respectivul șef nu era o persoană corectă și nu se dădea bolnav la data susținerii examenului, vă garantăm că astăzi făcea obiectul comunicatului nostru.

Urmare a acestor îmbolnăviri subite, domnul chestor nu a renunțat la ideea de a avea un șef slugarnic la comanda structurii operative, astfel că a urgentat organizarea unui nou examen cu aproximativ aceeași comisie de examinare care s-a conformat solicitărilor lui și l-a numit în funcție pe nimeni altul decât comisarul șef de poliție Paraschiv Nelu Gabi, unicul candidat, despre care am aflat că s-a imbolnăvit și el la un moment dat când  nu i-a convenit comisia de examinare. De remarcat este faptul că din comisia câștigătoare au făcut parte două personaje controversate ale ITPF Timișoare, nimeni alții decât comisar șef Bogdan Ionel și comisar șef Alpredi Cleopatra.

Cine este comisarul șef de poliție PARASCHIV NELU GABI? Vă spunem noi, este persoana aflată în dreapta șefului mare adica a chestorului GIUREA TIBERIU GIM,  cea care face și desface tot ce este legal sau ilegal astfel încât să nu își supere stăpânul. Este nimeni altul decât fostul șef de la Sectorul Moravița unde a primit titulatura de “Pitic Atomic” sau “Vișinescu” bineințeles că nu din cauză ca stopat fenomenul migrației ilegale sau contrabandei din zonă ci pentru că a avut o atitudine abuzivă și neprietenoasă față de majoritatea subordonaților săi.  Când spunem abuzivă ne referim la situația când, aflat în afara orelor de program, a organizat un control ca să își surprindă subalterii însă a uitat scopul pentru care a plecat de acasă și a ajuns să își bruscheze agenții să îi amenințe și să îi jignească. Acest eveniment neplăcut trăit de colegii nostrii s-a consumat la data de 29.06.2018, ora 20:00, în zona Moravița. Consecința faptului că cei doi agenți și-au permis luxul de a informa conducerea ITPF Timișoara despre aceste aspecte, a fost o avalanșă de cercetări prealabile și sancțiuni venite ulterior. Comisarul șef PARASCHIV NELU GABI a stat liniștit știind că șeful de inspectorat îi va acoperi mizeriile la fel cum și el îl servește în întocmirea indicatorilor pe migrație, el având o echipă de elită care se ocupă de debarcarea migranților intrați ilegal, pentru cine nu înțelege, îi întorcea în Serbia fără documente.  La data de 03.07.2018 a început un episod de teatru ieftin în urma căruia comisarul șef PARSCHIV NELU GABI a ieșit basma curată și bineînțeles, agenții au fost de vină conform directivelor trasate de către GIUREA TIBERIU GIM despre care cu toții cunoaștem că impune soluții în lucrările subordonaților fără să țină cont de verificări.

Totul s-a complicat la data de 21.09.2018 când agentul implicat a formulat o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara în care s-au efectuat verificări oricât ar fi insistat inspectorul șef prin metodele lui (presiuni și amenințare) astfel încât lucrătorul de la Moravița să își retragă plângerea.

Există și o parte bună a deznodământului și aici ne referim la faptul că toate, absolut toate sancțiunile disciplinare acordate colegilor nostrii, au fost anulate în Instanță, iar aceștia nu au avut de suferit, acesta este meritul unor magistrați corecți care și-au făcut treaba ca la carte. Dar ne întrebăm noi, de ce chestorul de poliție nu a fost tras la răspundere pentru aceste sancțiuni acordate fără probe, nemeritat care au creat un prejudiciu de imagine celor doi agenți de poliție care am cheltuit resurse prin Instanță, au fost stresați și mai ales nu au avut liniștea normală de la locul de muncă. Sperăm că acest lucru va fi lămurit în curând după ce vom primi raportul Corpului de Control în urma verificărilor de la ITPF Timișoara.

Vă mărturisim în premieră că de-a lungul timpului nu a existat o asemenea  perioadă neagră în care să fie cercetați atât de mulți polițiști de frontieră sau din cadrul altei arme a M.A.I., este ceva inacceptabil care trebuie să tragă un semnal de alarmă la nivelul conducerii M.A.I..

Există ofiţeri din prima linie în lupta împotriva migraţiei ilegale, care critică abuzurile şi presiunile  la care sunt supuşi şi carora le este afectată activitatea şi cariera. Acesta nu pare un lucru normal şi sănătos. Foarte multă lume nu înţelege cum de este protejat domnul Giurea Tiberiu Gim, în ciuda numeroaselor sesizări primite din partea colegilor dar și mai grav este cum de nu iese în față vreun viteaz și să ne spună că el este cel care își asumă susținerea acestui individ, șef la I.T.P.F. Timișoara.

Cu toţii facem apel la acei ofiţeri care cercetează sesizările primite să îşi facă profesionist şi onest meseria şi să nu se lase intimidaţi de factorul politic aşa cum s-a întâmplat în trecut.

RECOMANDAM chestorului de poliție GIUREA TIBERIU GIM și a celor care îi susțin abuzurile, să studieze DIRECTIVA 89/391/CEE din 12 iunie 1989, DIRECTIVA 2000/78/CE și Legea 202/2002 astfel încât să realizeze situația în care se află și mai ales ce consecințe pot avea faptele lor la un moment dat.

Va urma…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Sari la bara de unelte