ITPF Iaşi-Schimbare de optică managerială

Observăm că odată cu preluarea conducerii ITPF Iaşi de către noul inspector-şef, se pune în practică o abordare nouă cu privire la acordarea salariilor de excelenţă.

           Se pune mai mult accent pe recompensarea personalului meritoriu, iar cei care erau permanent abonaţi la aceste salarii nu se mai regăsesc acum pe lista cu propuneri. Apreciem şi lăudam această nouă abordare. Chiar dacă nu toţi cei merituoşi au putut fi recompensaţi pentru activitatea din ultimul semestru se vede o schimbare, o schimbare în bine, o schimbare către normalitate. Totuşi, la nivelul unor sectoare observăm atitudinea câtorva şefi, rămaşi “înţepeniţi” în vechile metehne, care folosesc alte criterii decât cele bazate pe merit, precum şi reticenţa deschiderii spre dialog social. Vom insista permanent ca aceste metehne să devină istorie.

         Pe această cale ne exprimăm şi mulţumirea pentru nominalizarea a doi colegi de la SPF Iaşi, susţinuţi de SNPF şi propuşi de inspectorul-şef, implicaţi în descoperirea unui important şi riscant eveniment de contrabandă. Ne dorim pe viitor obiectivism, transparentizarea acestui proces şi eliminarea “abonaţilor fără merite” ale acestor recompense.

Această schimbare este un  pas înainte, care trebuie încurajat, imbunătăţit şi  perpetuat.  

Biroul executiv al SNPF     

1 comentariu publicat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Sari la bara de unelte