HOȚUL PRINS, NEGUSTOR CINSTIT!

HOȚUL PRINS, NEGUSTOR CINSTIT!

Se pare că celebra zicală “Hoțul neprins, negustor cinstit” nu mai este valabilă la I.T.P.F. Timișoara pentru că celebrul inspector șef Gim Tiberiu Giurea a fost prins cu mâța în sac chiar de specialiștii Corpului de Control al Ministrului care au constatat o serie lungă de nereguli grave și foarte grave printre care și celebri indicatori cu care chestorul se lăuda pe toate căile posibile și pe care îi prezenta ca fiind merite deosebite evident personale. Să vedem cât de mult le va trece în dreptul domniei sale după ce i s-a imputat că aceștia ar fi fost mincinoși și că nu ar fi fost întocmiți cu utilizarea datelor reale ale formațiunii de evidență operative din cadrul inspectoratului, în concluzia specialiștilor acestea nu reflect realitatea. În fapt, ultimele 10 luni ale anului 2019 ar reprezenta apogeul carierei domnului Gim Giurea, sub aspectul rezultatelor pozitive realizate sub directa sa coordonare, asta până când au ieșit la iveală adevăratele rezultate, modul cum a fost obținute și mai ales felul cum au fost expuse către eșalonul ierarhic superior. Spre înțelesul tuturor, cifrele au fost modificate în avantajul său, constatările infracțiunilor au crescut deși în realitate erau mult mai puține, sancțiunile contravenționale aplicate au crescut deși de asemenea erau mai puține și spre surprinderea tuturor “blocările ilegale” denumite generic “depistări timpurii”, nu au impresionate pe nimeni întrucât Giurea Tiberiu Gim a avut ghinoonul să fie controlat de profesioniști care nu au putut fi păcăliți cu gogomăniile sale de proaspăt absolvent de liceu, dornic de afirmare. S-a încercat inducerea în eroare a specialiștilor Corpului de Control prin prezentarea unor materiale de analiză întocmite pe genunchi de către slujitorii Domnului, fără să se ia în calcul că aceste persoane au fost însărcinate să verifice, să numere și mai ales să concluzioneze, astfel că după centralizarea datelor din sintezele operative săptămânale au constatat că cifrele diferă pe toate palierele chiar mai mult au evidențiat clar intenția de a le modifica în avantajul chestorului Gim Giurea Tiberiu. Este de evidențiat faptul că acest control a fost efectuat în mod diferit de precedentele 3 în sensul că nu au luat în serios materialele mincinoase întocmite de Gim Giurea și au ales să întocmească propriile materiale după  propria numărătoare constatând astfel neregulile grave de la I.T.P.F. Timișoara și mai ales că lucrurile nu sunt așa roz cum le prezintă inspectorul șef.

În loc să îndeplinească cu seriozitate funcția de inspector șef care este mai mult o funcție de reprezentare, Gim Giurea a ales calea minciunii și a ilegalităților, astfel că a preluat prerogativele celor doi adjuncți care la momentul controlului erau inexistenți din punct de vedere profesional, interpretând total greșit mențiunea din fișa postului adică “a avea în subordine” cu “a avea în coordonare nemijlocită”, astfel că din vina sa, întreaga ierarhizare de la ITPF Timișoara s-a transformat într-o debandadă totală în care orice lucrător face ce vrea după consultarea inspectorului șef, care le spune pe rând ce are de făcut fiecare, cu precizarea că dispozițiile se dau verbal fără asumare. Aici ne referim la două din multitudinea de  situații când “profesionistul în toate” și-a dirijat subordonații să nu coopereze cu alte structure ale M.A.I., în speță S.C.C.O. Mehedinți, cu ocazia depistării unor diferite cantități de substanțe interzise. Astfel sub directa sa coordonare nu a făcut altceva decât să îi dădăcească pe agenții turelor de serviciu din Mehedinți până la rezultatul mai mult decât satisfăcător și anume de scăpa infractorii și chiar mai mult de a ajunge în situația jenantă de a se prezenta în fața procurorului cu corpul delict nesigilat, fără documente întocmite corespunzător și mai ales fără suspect. Oamenii au fost sinceri când au spus că așa s-a dispus dar nu i-a crezut nimeni și bineînțeles, Giurea nu și-a asumat meritul.

Suntem încrezători că actualul ministru al Afacerilor Interne, odată cu semnarea raportului de control, va lua și măsuri pentru eficientozarea sistemului de pază la Frontiera de Vest și nu va mai fi nevoie să țși trimită specialiștii să numere indicatorii viitorului inspector șef, totul se va baza pe corectitudine și sinceritate. Avem speranța că exprimarea reprezentanților Corpului de Control, de-a dreptul obsesivă, de genul: “nu a dispus măsuri, nu a urmărit, nu s-a asigurat, nu a avut în vedere, nu a consemnat, nu a inițiat, nu a intervenit cu dispoziții, nu a intervenit cu măsuri, nu și-a îndeplinit obligațiile de coordonare, nu a solicitat, nu a respectat prevederi, nu a îndeplinit obligații din fișa postului, nu a analizat”, nu vor ajunge să însemne doar metode de exprimare formale.

Acesta fragmente se regăsesc în materialul final întocmit ca urmare a efectuării controlului și pe care chestorul Gim Giurea a ales să îl combată cu un punct de vedere întocmit pe parcursul unei nopți împreună cu toți cei care încă îi sprijină ilegalitățile, printre aceștia aflându-de șeful S.C.T.F. din cadrul I.T.P.F. Timișoara, proaspăt întors la serviciu dar cu mare poftă de muncă. Colegii noștri ne-au transmis că ofițerul în cauză este atât de loial șefului încât atunci când vine câteun control, se îmbolnăvește subit semn că a împrumutat ceva de la Șeful Mare și anume neasumarea răspunderii.

Așteptăm măsurile pe care le va lua ministrul M.A.I., sperăm că acestea vor fi luate ca urmare a neregulilor descoperite la nivelul I.T.P.F. Timișoara și nu a presiunilor de ordin politic.

La ora actuală, chestorul Giurea Gim încearcă să spele păcatele, încearcă că facă ședințele mai scurte dar cu tentă de seriozitate însă subordonații domniei sale afirmă că acestuia nu-i ies sub nicio formă, întregul său efort se transformă într-un circ unde protagonistul principal este chiar inspectorul șef și bineînțeles spectatori sunt colegii nostri care din păcate nu au voi nici măcar să se amuze pe seama sa.

Va urma…

 

2 comentarii publicate

  1. Niciun cuvant despre delegarile fortate, nejustificate tinand cont de numarul incadrarilor de agenti in ultimul an la ITPF TM, nejustificate si de faptul ca se aproba rapoarte de mutare, delegari care transfera multi bani dela MAI in buzunarul unor privati! Niciun cuvant despre drepturile delegatilor incalcate in baza unei interpretari eronate si voite a unei hotarari de guvern!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Sari la bara de unelte