FRĂȚIA GHIULURILOR?

FRĂȚIA GHIULURILOR?

Noi nu mai înțegem nimic…până acum ceva timp în urmă, comisarul șef de poliției Paraschiv Nelu Gabi, nimeni altul decât omul de încredere al chestorului Giurea Tiberiu Gim, se dușmanea de moarte cu unul ce face parte din “elita” ITPF Timișoara, adică cu comisarul șef de poliție Erlik Mihail, șeful STPF Timiș. Se pare că în afară de ghilul lui Giurea, pe care îl pupă o mare parte din inspectorat, ar mai exista un ghiul mai mic ce sta pe degetul mic, evident, al lui Paraschiv Nelu Gabi, cunoscut ca fiind “Vișinescu de la Frontieră”.  Ghiulul mai mic este pupat cu sfințenie în fiecare dimineața atât de comisarul șef de poliție Erlik Mihail și proaspătul comisar de poliție Chioreanu Alexandru Dănuț, cei doi se înghesuie în biroul  lui Parschiv, mai ceva ca la Moaște, binețeles să pună la punct detalii de finețe ca urmare a sarcinilor primite de la inspectorul șef Giurea Gim.

Și că tot a venit vorba despre chestorul Giurea, se pare că a fost o săptămână de foc pentru domnia sa, perioadă în care a fost mai stresat ca oricând, întrucât scaunul său s-a zdruncinat din ce în ce  mai tare iar acest lucru nu a făcut altceva decât să îi tulbure somnul și mai ales liniștea. Așadar, după cum toata lumea știe, fiind o personalitate extrem de importantă fără de care nu se pot lua decizii importante în I.G.P.F., acesta și-a întrerupt concediul de odihnă și a plecat la București să ia taurul de coarne. Numai că inspectorul general Buda nu a fost prea prietenos cu Ghiulul Mare și nu a ratat nicio ocazie să îi facă o demonstrație de forță și să îi arate cât de mic este în comparație cu adevărații Nemuritori, probabil a vrut să îi demonstreze că ceea ce face el la Timișoara cu subordonații, poate păți chiar el.

Domnule chestor Giurea Gim, ați învățat ceva din cele două zile în care ați fost trântit la podea de atătea ori?…și nu așa în particular, cu spectatori, toata spuma frontierei din România.

În lipsa specialistului în toate, la ITPF Timișoara s-au întâmplat multe, s-a pierdut un pistol în timpul unor acțiuni ordonate, s-au bătut migranții în timpul concediului de odihnă și bineințeles ne-am îmbătat puțin în deplasare că dacă tot e debandadă, e păcat să nu profităm din plin.

Dar haideți de detaliem puțin aceste aspecte, lumea ne-ar crede bârfitor dacă nu ne-am preocupa de soarta colegilor noștri, care de fapt constituie uscăturile din pădurea cea verde. Așadar, pistolul despre care vorbim, s-a pierdut în timpul unei misiuni de cărat migranți peste frontieră. Agentul iresponsabil se numește Țiurcă Alin din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Deta, nimeni altul decât lucrătorul care a “acționat” cel mai bine în noaptea de 02/03.12.2019 când a reușit performanța să blocheze prin metoda Giurea Gim, două grupuri de migranți care de fapt se aflau pe teritoriul României. Blocarea s-a realizat cu două autospeciale inscripționate ale Poliției de Frontieră însă agentul de poliție a fost lovit de ghinion pentru că graba sa a dus la pierderea pistolului chiar pe teritoriul Serbiei. Surse de încredere din cadrul S.P.F. Deta, au transmis faptul că nu s-a putut recupera din cauza patrulelor din Serbia și nicidecum că nu avea idée pe unde ar fi putut fi. Surpriza a venit abia în data de 07.12.2019, ora 12:14 când arma a fost găsiță, culmea, pe teritoriul României, într-o zonă foarte patrulată. Concluzia e că agentul de poliție și-a învățat lecția și nu cred că va mai aplica metoda Giurea Gim pentru că în caz de belea, chiar ghiulul pe care îl pupă i-ar putea fi fatal.

A apărut în presa locală ilegalități comise sub comanda lui Giurea Tiberiu Gim, și anume un cetățean tunisian scos din țară cu japca contrar normelor europene. Vă vom detalia adevărata ispravă a celor din echipa de elita al lui Giurea: la data de 22.11.2019, pe raza mun. Timișoara a fost depistat fără documente cetățeanul de origine tunisiană Arafa Taoufik care, în urma cercetărilor effectuate a rezultat că a intrat illegal din republica Serbia. În mod normal, conform procedurii, în situația în care acesta și-a manifestat dorința de a cere azil, era obligatoriu să fie transferat la Centru de Azilanți din Timișoara. Persoana care s-a ocupat de cercetarea  cetățeanului Tunisian a fost agent principal Mihart Corina – delegată în cadrul S.T.P.F. Timiș, persoană care a efectuat cercetarea în mod corect până la momentul în care Giurea Tiberiu Gim a aflat că tunisianul cere azil și astfel ar însemna un minus în prețioșii săi indicatori mincinoși cu care se laudă în toate mediile. Intervenția lui Giurea a constat în criticarea în stilul specific a agentei Mihart Corina după care i-a sugerat că ar fi mai bine să rupă cererea de azil a persoanei și declanșarea procedurii de readmisie. Doar că Giurea Tiberiu Gim a scăpat din vedere că cercetările erau într-un stadiu avansat sub aspectul că atunci când Giurea a dispus ca agenta să rupă cererea de azil, aceasta se afla la agentul criminalist care tocmai atunci implementa în evidența EURODAC și a refuzat să rupă această cerere știind că este ilegal. În continuarea cercetărilor, Giurea a dispus să îl scoată afară din România prin PTF Jimbolia cu toate că cetățeanul Tunisian a solicitat azil în România. Acesta lucru s-a realizat întrucât în sinteaza operativă din ziua următoarea a fost făcută mențiunea “Persoana a fost predată autorităților sârbești prin PTF Jimbolia, fiind instituit consemn NPI 5 ani”. La această ilegalitate au contribuit atât seful B.C.M.I.I.T. comisar Chioreanu Alexandru Dan cât și seful S.T.P.F. Timiș comisar șef Erlik Mihail, persoane care sunt dispuse să facă orice le cere Giurea Tiberiu Gim pentru a nu fi schimbate din funcțiile lor. Ne gândim că se va sesiza cineva de la Corpul de Control sau Parchet.

Tot pe surse au mai rezultat câteva fapte de vitejie ce se petrec la ITPF Timișoara, în care dacă nu este implicat Giurea Tiberiu Gim, evident, sunt implicați oamenii lui. Astfel că în noaptea de 07/08.12.2019, după o petrecere reușită la Vârșand, seful B.C.M.I.I.T. comisar Chioreanu Alexandru Dan și seful S.T.P.F. Timiș comisar șef Erlik Mihail, au considerat că odată cu consumul excesiv de alcool le vine inspirația și pofta de muncă în anchetele penale, astfel că au decis să acorde o mână de ajutor lucrătorilor planificați inspector Iulia David, fostă Dragomir și agentului Nitulescu Alin, însă efortul celor doi s-a concretizat într-o demonstrație de lovituri aplicate unui migrant pentru care a venit salvarea renault cu numarul TM-06-SAJ și aici ne referim la comisarul Chioreanu Alexandru Dan despre care nimeni nu știa că este violent, ce-i drept nu a fost văzut în acțiune atunci când era sub influența băuturilor alcoolice. Tot pe surse am mai stabilit că în aceeași seară, Erlik Mihail a vrut să fie și el putin mai dur însă nu i-a reușit din cauza alcoolului, acesta încheindu-și seara prin a vomita în Dusterul de serviciu. Singur supărat din acest episod a fost agentul Nitulescu Alin, cel care a trebuit să curețe mașina, el nefiind obișnuit cu munca de jos, acesta a fost antrenat de fost său șef, să ducă hainele la curățătorie și să facă piața.

Se pare că toată lumea stă pe burtă, niciun reprezentant cu ghiul de ITPF Timișoara, nu se intereseaza de aceste acțiuni demne de salarii de excelență, pentru că probabil așteaptă sentința în ceea ce îl privește pe chestorul de poliție de frontieră Giurea Tiberiu Gim, cel care ne uimește pe zi ce trece cu tentativele lui eșuate de a contacta factori politici importanți care să îl sprijine în a-și păstra funcția. Este greu având în vedere faptele sale de vitejie de la ITPF Timișoara și nu numai.

Domnule Giurea Tiberiu Gim, în cazul în care nu vă mai ascultă acoliții să știți că este numai vina dumneavoastră pentru că ori nu ați apelat la politicianul care trebuie, ori vi s-a terminat uleiul din candelă.

Va urma…

2 comentarii publicate

  1. Unii asteapta sa scrieti si de fam. Cumpanasu , care nu face nimic dacand au venit la frontiera ! Ar fi interesant sa scrieti si cum a aranjat Iliuta cu ajutorul lui Nelu Paraschiv examenul in urma caruia fam. Bodo au ajuns ofiteri ! Cu cine si pe banii cui a fost fam. Cumpanasu concediul in Grecia. Cu cine construieste Cumpanasu duplex-ul intr-o comuna invecinata cu Timisoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Sari la bara de unelte