DEMILITARIZARE ÎNTÂRZIATĂ ……. SAU CUM SĂ NU CONDUCI UN SECTOR…….

În toamna anului 2017 a început activitatea sindicală a Sindicatuli National al Polițiștilor de Frontieră în județul Botoșani. În urma vizitelor la cele cinci sectoare ale poliției de frontieră de pe raza județului Botoșani precum și la serviciul teritorial Botoșani pentru a aduce la cunoștință  despre organizația noastră și activitatea sindicală pe care o desfășurăm, am rămas marcat în mod deosebit despre modul de lucru la SPF Dorohoi, unde am întâlnit o atmosferă încărcată, tensionată reușind cu greu să comunic cu polițiștii de frontieră ce se aflau în incinta sectorului, nereușind să îmi explic motivul atmosferei mutuale.

Polițiștii de frontieră, colegi cu mine de altfel, aveau o temere în a purta un dialog pe problemele cu care se confruntă zi de zi, dar cu stupoare constat la un momendat că în sală se afla nimeni altul decât șeful de sector, studiind cu mare ardoare niște înscrisuri, cred că erau informări ale organizației noastre.

În acel moment am revăzut scena unor alegeri din anul 2009 la o alta organizație sindicală, când acest șef de sector supraveghea cu mare atenție modul în care se votează la sediul SPF Stânca, în acea vreme era șef la acel sector, înțelegând astfel motivul pentru care colegii mei erau așa de crispați și nu reușeau să comunice.

După aproximativ 10 minute de la sosirea mea au început să își facă apariția comandouri formate din reprezentanți ai altor organizații sindicale, care nu au venit pentru a lua la cunoștință despre problemele colegilor ce se aflau în incintă, ci pentru a mă atăca cu violență verbal, binențeles, cum rar se întâlnește într-o societate normală și asta de față cu onor mare comandant de trupe, bucuros de ceea ce se întâmplă, încurajând comportamentul oamenilor puși pe denigrare și dezinformarea colegilor noștri polițiști de frontieră.

Din acel moment, colegii noștri din SPF Dorohoi au realizat cine are și cine nu are dreptate, începând să mă contacteze și să îmi aducă la cunoştinţă cât mai multe probleme și neregului din cadrul sectorului și cu se lucrează într-un mediu stresant realizat în mod artificial pentru a putea avea sub control și manevra cu mare ușurință activitatea subordonatilor, dar atenție-  nu în sensul profesional ci în alte scopuri numai de el știute.

Aceste apucături nu se pot pierde așa cu una cu doua, cât era mare „comandant de trupe”, doar așa consideră el colegii cu care lucrează, la un alt sector, avea conștiința încărcată și trecea la măsuri de neimaginat, în timpul serviciului dezbrăca polițiști de frontieră în costumul lui ADAM doar, doar ar găsi ceva compromițător asupra lor, ca după aceea să îi poată șantaja în moduri numai de el știute și mizere.

Ne întoarcem la sectorul la care are comenduirea în mână reușind să creeze un sistem torționar, așa dupa cum ne relatează colegii noștri, dacă ai curajul să îți exprimi o nemulțumire, gata ai terminat-o, ai cele mai negre zile la serviciu, probabil își face un program special pentru așa ceva, căutând în orice moment să greșești cu ceva ca să poată acționa împotriva ta mizerabil, mai mult decât atât acest personaj minte cum respiră, ducând în permanență în eroare întreg personalul.

Din nefericire, colegii noștri au început să își desfășoare activitatea și atribuțiunile de serviciu, nu cele pentru care au venit, ci urmărind dacă șeful sectorului e pe urmele lor căutându-le nod în papură să îi poată băga la ghilotină. Unde am ajuns? În epoca pe care cu toții am vrut să o uităm și să nu ne mai aducem aminte în veci?

Despre ce vorbim? Dacă un reprezentant sindical îndrăznește să îl contreze verbal cu dovezi și bazat pe lege, gata s-a terminat, este urmărit non-stop, punand compartimentele din subordine sa-l urmareasca non stop in misiune și nu numai, în idea că poate-poate, cedează și revine la sentimente mai bune și cade în acord cu acest personaj care se consideră moșier pe plantație, în loc de manager cu idei pentru îmbunătățirea activității polițiștilor de frontieră.

Poliția de Frontieră trebuie să fie un organism viu, adaptat și adaptabil la noile riscuri de securitate transfrontalieră, să se termine odată cu deprofesionalizarea lucrătorilor din unitățile de execuție unde unii, în loc să fie manageri sunt comandați de companie, neavând nici cea mai mica cunoștință despre principiile manageriale sau minime cunoștințe de psihologie. Crezându-se moșieri umilesc și provoacă traume grave polițiștilor  de frontieră care nu au altă vină decât aceea de a crede în profesia de polițist de frontieră, care trebuie să lucreze în interesul cetățenilor și ale țării, doar de aceea sunt lucrători și apără hotarele țării noastre, nu să slujească comenduirea și interesele lor.

 

      Biroul Executiv Central

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Sari la bara de unelte