CULMEA CONTROLULUI ÎN POLIŢIA DE FRONTIERÃ

După cum ştiţi în urmă cu câteva luni la PTF Sculeni-ITPF Iaşi a fost descoperit la controlul de frontieră, un ofiţer de poliţie de frontieră, şef de tură la PPF Aeroport Iaşi, cu aproape 500 de pachete de ţigări provenienţă Republica Moldova.

            În urma mediatizării cazului cazului de către SNPF, conducerea IGPF a trimis o echipă de control să ancheteze cazul. Până aici perfect. Numai că, cei care au fost trimişi să cerceteze cazul şi să stabilească vinovăţia poliţistului de frontieră    s-au dovedit a fi prieteni cu el. Unul dintre cei care au cercetat cazul este prieten foarte bun cu poliţiştul “contrabandist” se cunosc de la un curs de carieră, iar celălalt e pe modelul “lasă-mă să te las”. În loc să stabilească vinovăţia clară a acestuia, au început să caute nod în papură poliţiştilor care au descoperit şi gestionat evenimentul. Noi am atras atenţia în precedentul articol despre legăturile sus-puse ale poliţistului super-fumător. Este deranjantă şi toxică abordarea anchetatorilor cu remarci de genul(cităm pe surse) “Ce 500 de pachete e mult!?” Aceşti anchetatori (nici nu ştim dacă pot fi numiţi aşa) au manifestat ostilitate şi indecenţă faţă de poliţiştii care executau controlul de frontieră în acea seară. Colegi care lucrează din greu la controlul de frontieră. În loc să se ia de cel vinovat, au ales să-i ia la bani mărunţi pe cei care l-au descoperit. Proceduri, regulamente, etc. ştim cu toţii cum se face. Poate, poate mai atenuează din vinovăţia “prietenului”.  Tipic pentru Poliţia de Frontieră, nu-i aşa? Cu toţii ştim că aşa este. Ştim desigur(pe surse), că politistul fumător făcuse o practică tipică de contrabandă, după un şablon mai vechi. Acesta trimitea pe avion ţigări în Marea Britanie. Tot pe surse am aflat că în ultimii doi ani, el si prietenii lui au trecut prin puncte vamale în jur de 20.000 pachete de ţigări trimise în UK. Se pare că aceste aspecte nu vor să fie observate de cei care îl anchetează şi eventual înaintate în cadrul unei proceduri judiciare. Câtă credibilitate mai pot avea aceşti ofiţeri de poliţie de frontieră în faţa subalternilor şi a opiniei publice?    

          Nu trebuie să mai acceptăm asemenea comportamente. SNPF nu va renunţa la luptă pentru schimbarea aceastei mentalităţi de cârdaşie murdară împământenită adânc în PFR. Condamnăm încă o dată atitudinea IGPF faţă de acest caz. Ruşine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Sari la bara de unelte