CORUPŢIE…FÃRÃ CORUPŢI?!

              Subiectul cotidian privind combaterea şi prevenirea corupţiei a ajuns să nu mai aibă rezonanţă nici măcar în structurile de aplicare a legii. Sperăm ca actualele controverse din societatea românească  privind combaterea corupţiei să nu afecteze sănătatea sistemică şi aşa şubrezită a Poliţiei de Frontieră.     

             Aceaste remarci le facem şi din cauza a ceea ce se întâmplă la nivelul unor structuri teritoriale/sectoriale/birouri/compartimente ale Poliţiei de Frontieră. De foarte multe ori, SNPF a emis semnale de alarmă, informari, legate de fenomene grave de corupţie de la nivelul managerial-operativ al Poliţiei de Frontieră. Aceste semnale de alarmă provin în marea lor majoritate de la personalul Poliţiei de Frontieră. Ne referim aici la unele personaje cu funcții de conducere din cadrul ITPF Iaşi, cu calităţi morale alterate sau capacităţi manageriale îndoielnice. Mentionăm că nu este singurul ITPF cu aceste probleme. Putem da zeci de exemple din cadrul ITPF Iasi dar nu o vom face momentan, probabil că nu sunt doar aceste functii, dar despre ele sunt foarte multe informaţii că lucrurile nu stau tocmai bine. Noi, SNPF, am utilizat toate mijloacele avute la dispoziţie pentru remedierea acestor deficienţe şi am adus la cunoştinţa celor îndreptăţiţi toate  aceste aspecte. Chiar dacă sunt foarte multe cazuri în care s-au confirmat cele sesizate, observăm o lipsă de reacţie inexplicabilă din partea tuturor eşaloanelor superioare, ITPF, IGPF, MAI. Nu ne rămâne decât să ne întrebăm dacă toate acestea nu sunt cumva tolerate cu bună ştiinţă. Nu cumva la nivelul acestor structuri este o stare de spirit care protejează derapajul legalităţii prin menţinerea acestor oameni în funcţii de conducere? Nu se poate să existe corupţie fără corupţi! Cu această ocazie somăm toate persoanele cu putere de decizie din cadrul ITPF, IGPF şi MAI, să ia măsuri urgente de schimbare din funcţie a celor asupra cărora planează suspiciuni de corupţie sau de incapacitate managerială dovedită. Altfel, se vor face părtaşi la toate aceste nereguli şi la murdărirea ireversibilă a imaginii poliţiştilor de frontieră.         

  Ne întrebam,  oare  este necesar ca sidicatele sa intreprinda actiuni de protest ca factorii de conducere responsabili sa ia masuri de stopare a fenomenului de coruptie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Sari la bara de unelte