combaterii contrabandei de țigări

În data de 27.11.2019 presa din Botoșani anunță o acțiune pe linia combaterii contrabandei de țigări în tot județul. Rezultat halucinant: 324 mii pachete de țigări traficate,154 mii pachete confiscate, 30 de persoane chemate la audieri. Asta demonstrează încă o dată ce amplitudine are fenomenul infracțional pe acesta temă. Ce face statul Român? Subfinanțează principala instituție care luptă în prima linie cu acest flagel. Acestea nu sunt doar vorbe în vânt….. Sunt adevăruri pe care politistii de frontieră încerca de ceva vreme să le făcă cunoscute și care sunt trecute la diverse de cei care ar trebui să facă ceva. În zona montană de frontieră, polițiștii de frontieră au condiții de neînchipuit, în sens negativ, se împiedică de tot felul de lipsuri,lipsă echipament montan, tehnică specială pentru deplasare pe munte, au ajuns colegii noștri să construiască din potcoave de cai dispozitive pentru deplasare, pe care le leagă de bocanci, sau din fier beton tălpi de mers prin zăpadă. Aici statul Român ar trebuii să înființeze Poliția de Frontieră Montană,(echivalentul Jandarmeriei Montane) echipată corespunzător, măcar minimal. Dar cine vorbește de acești eroi care zi de zi luptă cu sute de contrabandiști?
Se întrezăresc zorii de tristă amintire când „branconaj”, cel responsabil cu soarta ministerului asigura la o patrulare doar combustibil pentru 10 km, ținută pentru iarna lipsă totală, orice fel de uniformă în magazii nu există și va rog să credeți că enumerarea poate continua mult timp…. Să fie oare ceva premeditat pentru ca polițiștii de frontieră să nu mai lucreze?
În cadrul acordării unor recompense materiale nu se respectă legislația. Se trimite către inspectorate „ceva” …. prin care de fapt se face mai mult rău decit bine, ajungându-se la situații paradoxale negative de demotivare tocmai a celor care muncesc pe brânci. De ce nu se respectă procentul legal pentru recompense? Legea prevede recompensarea a 5 % din efectiv. Normele legale au ajuns facultative?
Oare când vor începe să se consulte cu adevărații polițiști și nu numai cu pensionarii care conduc unele sindicate, aserviți politic? Toate aceste fapte, ne fac să credem, că sunt parte din planul de aservire a celor care ar trebuii să servească doar țara….. Nu interesele obscure ale unor persoane malefice care au trădat polițiștii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Sari la bara de unelte