COMANDORUL ȘI TALIBANII

Nu de puține ori migranții au fost numiți talibani de către proaspătul împăunat comandorul Gim Giurea fără ca domnia sa să poată face cea mai mică diferență între cei doi termeni. Bineînțeles că ar fi o pierdere de timp să îi explicăm aceste greșeli minuscule însă nu vom rata ocazia să prezentăm opiniei publice, adevăratele fapte de vitejie ce intr-adevăr conferă Ordinul Bărbăție și Credință în grad de Comandor. În traducere prin filtrul critic al sindicatului,  faptele și bravurile acestui sergent făcut peste noapte chestor, ar reprezenta slugărnicie și ascultare indiferent de consecințe sau sacrificii. Și aici ne referim la polițiștii de frontieră care suferă ca această slugă să rămână în picioare în fața oamenilor onești și integri din MAI, cărora în mod total greșit încearcă să le dea lecții de moralitate, dar care în schimb, se “prostituează” și stă doar în genunchi înaintea decidenților politici ai vremurilor actuale doar pentru a-și asigura o funcție importantă.

Pentru cei care încă nu cunosc cu ce se ocupă această somitate în perioada campaniei electorale, îi informamăm pe această cale că sergentul comandor s-a pus pe treabă și nu mai este atât de “undercouver” cum lăsa să se înțeleagă acum o lună. Mai nou, acesta se ocupă tot cu tâmpenii care nu fac altceva decât să instaureze stare de confuzie, degringoladă a climatului de muncă și haos. A reușit performanța de a trece de la etapa blocărilor ilegale la colectarea migranților deja ajunși în localitatea Timișoara, județul Timiș și transportarea acestora tocmai în curtea ITPF Timișoara, acolo unde nu există locuri de cazare, triere sau cercetare a unui volum atât de mare. Astfel, acesta a decis de la sine putere, să dezvolte un adevărat Centru de Azilanți clandestin și sub cerul liber, tocmai în curtea unei instituții a statului român, fără ca “experiența sa de colector” dobândită la Sighet, să îl determine să realizeze că materia primă respectivă reprezintă ființe umane, dintre care unele au nevoie de hrană, medicamente și adăpost. Nu îi putem spune acestuia ce înseamnă aceea o “ființă umană” pentru că oricum nu înțelege și nu pentru că nu s-a mai lovit de genul acesta de situații ci pentru că nu funcționează ca o ființă vie.

Proaspătul Comandor a reușit astfel depozitatea unui număr de aproximativ 200 de migranți care zac în curtea inspectoratului sub cerul liber pe care, i-a transportat în două rânduri cu autobuzul instituției. La una dintre acțiuni a participat efectiv și aici ne referim la activitatea din data de 26 noiembrie 2020 de pe str. Armoniei din Timișoara – în vecinătatea Centrului de Azilanți. La aceasta bravură nu a mai avut replica nici macar prefecta județului Timiș, care s-a declarat de-a dreptul impresionată de acestă performanță pentru care dl sergent merita o altă decorație, dar au fost epuizate toate, însă i s-a promis că îl vor pune pe lista de așteptare din 2021 dacă vor mai guverna. Mai în glumă, mai în serios, se pare că această situație revoltătoare nu are rezolvare din partea autorităților locale, chiar dacă chestorul Gim Giurea este prezent în zonă “cu treabă” în contextul în care la data de 02 decembrie 2020, este așteptată în zonă o delegație UNHCR. Nu ne rămâne decât să ne rugăm să nu ne confruntăm cu izbucnirea unui focar de infectie COVID sau și mai grav, să moară unul dintre acești migranți nebăgați în seamă pentru că ar însemna ca cineva să răspundă și bineînțeles că acela nu va fi comandorul bărbătos Gim Giurea, pentru că nici măcar domnia sa nu își poate explica prezența în zonă, neexistând un document în acest sens. Motivarea sa a fost de coordonare însă nu a dat dovadă că ar fi așa, în schimb a demonstrat că poate crea dezechilibru și haos.

Domnule comandor chestor Gim Tiberiu Giurea, nu sunteți de părere că decât să folosiți resursele proprii și ale familiei dvs. în finanțarea unor activități pentru care mai devreme sau mai târziu tot veți fi tras pe dreapta de câștigătorii care nu vă vor agreea, nu ar fi mai bine să le asigurați hrana acestor migranți pentru 3-4 zile, dacă tot ați fost inițiatorul acestui dezastru????Activitatea de sponsorizare s-ar realiza legal prin lanțul de farmacii ale familiei, nu așa pe sub mână ca pe vremuri, nu ne jucăm! Măcar așa s-ar presupune că ați merita câtuși de putin, o medalie la gât sau o insignă pe pieptul dezvelit.

Ar fi păcat ca ziua de 1 Decembrie să nu fie umbrită de experiențele marca Gim Tibi Giurea, comandorul bărbătos!

Menționam faptul că unul din migranți este internat în spital cu simptome de COVID, migrant ce a fost transportat in curtea inspectoratului de Gim Giurea; acesta afirma acum, când e pe cale să declanșeze o catastrofa, că nu e treaba lui.

Pozele reprezinta un Pamflet

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Sari la bara de unelte