Comunicat raspuns sesizare

       In data de 19.09.2017, SNPF  a inaintat o petitie catre conducerea ITPF IASI in care a semnalat o serie de nereguli reclamate de catre lucratorii de la SPF IASI in legatura cu adjunctul SPF IASI si limbajul cu care acesta se adreseaza lucratorilor, amenintarile pe care le adreseaza acestora, faptul ca la iesirea din tura de noapte lucratorii mai sunt tinuti inca o jumatate de ora peste program pentru discutii fara rost si nu in ultimul rand privind intocmirea notei raport la iesirea din misiune.

      In data de 17.10.2017 SNPF  a primit raspuns de la conducerea ITPF IASI cu privire la petitia din data de 19.09.2017 privind unele nereguli semnalate de lucratorii de la SPF Iasi in legatura cu adjunctul SPF.

      In raspunsul primit de la ITPF IASI, se precizeaza faptul ca nu se confirma nici una din problemele semnalate de catre lucratorii din cadrul SPF IASI in cadrul petitiei, motivand faptul ca nu sunt probe in acest sens, cu toate ca lucratorii din cadrul SPF IASI spun ca nu a venit nimeni din partea biroului control sa-i intrebe daca sunt adevarate sau daca se confirma sau nu cele mentionate in petitie.

Mentionam faptul ca, o echipa din cadrul biroului control al ITPF IASI, s-a deplasat la sediul SPF IASI in data de 19.09.2017. La acea data, la sediul sectorului se desfasura pregatirea trimestriala iar in clubul sectorului se aflau aproximativ 40 de lucratori.

Echipa de control a asteptat ca tura sa plece la tragere si abia dupa ce acestia au plecat, a intrat si echipa de control in club sa puna intrebari despre neregulile semnalate in petitie, cand in club se aflau doar 4 lucratori, – lucratori care intrau in serviciu de la ora 11.30- , ….4 lucratori din aproximativ 200 care activeaza la operativ la SPF IASI….

Mentionam ca nici in celelate zile de pregatire 20, 21, 22.10.2017 nu a fost nimeni sa-i intrebe pe lucratori despre neregulile semnalate.

Daca cei din biroul control ar fi intrat in clubul sectorului cand se aflau turele la pregatirea trimestriala si ar fi intrebat despre neregulile semnalate in petitie, s-ar fi confirmat foarte multe, dar se pare ca au preferat sa inchida ochii la problemele lucratorilor din cadrul SPF IASI.

          Membrii SNPF Iasi considera ca asa zisa  cercetare efectuata de catre cei din cadrul biroului de control a fost foarte superficiala, iar scopul acesteia nu a fost nici pe departe cel de a verifica neregulile semnalate in petitie.

          Mentionam faptul ca, indiferent de raspunsul transmis de catre cei de la biroul control din cadrul ITPF IASI, Biroul Teritorial al SNPF IASI si-a atins scopul propus cu inaintarea petitiei in privinta adjunctului SPF IASI prin faptul ca, in urma petitiei, oamenii nu mai sunt tinuti peste program fara nici un rost, nu mai sunt jigniti, nu mai sunt amenintati, deocamdata, de catre adjunctul SPF IASI, iar in legatura cu modul de completare a notei raport s-a ajuns la concluzia ca lucratorii de la ture serviciu au fost informati gresit de catre cei in masura sa transmita dispozitiile la ture serviciu, motiv pentru care, Biroul Teritorial al SNPF IASI va aduce la cunostinta in continuare conducerii ITPF IASI, toate neregulile semnalate de membrii de sindicat, indiferent de natura sau  gravitatea acestora.

           

        

       

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Sari la bara de unelte