Când „căciula” e prea mare şi plină de NEPÃSARE….

Cu toate că SNPF a sesizat prin numeroase adrese înaintate MAI, IGPF, ITPF o multitudine de probleme cu care se confruntă politiştii de frontieră în activitatea lor, conducerea acestor institutii pare depaşită, sau nepăsătoare, în rezolvarea acestora.

Dintre adresele înaintate enumerăm unele care fac referire la clarificarea şi legalitatea unor aspecte de natură salarială şi organizatorică, prezenţa unor abuzuri legate de mutarea unor politişti de frontieră pe criterii netransparente în dauna celor care chiar au nevoie de ele, controale numeroase şi ineficiente de cele mai multe ori in week-end(pentru sporul de 75%), cercetări abuzive şi tendenţioase ale poliţiştilor de frontieră, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă prin respectarea legislaţiei SSM, necesitatea unor alocări de natură financiară şi logistică. De cele mai multe ori aceste solicitări au fost luate in derâdere şi tratate cu superficialitate. Se pare că PoliţiA de Frontieră nu se reuşeşte modernizarea acesteia pentru un control şi o supraveghere eficientă a frontierelor, preluând din metehnele grănicereşti negative, acestea persistând în continuare in Poliția de Frontieră. Lipsa de responsabilitate, politizarea, amatorismul, negarea realităţilor sau nepercepera acestora, nepăsarea,  şi-au facut loc în rândul conducerii acestor instituţii care nu găseşte antidotul ce poate duce la o bună funcţionare şi la o europenizare a Poliţiei de Frontieră, chiar şi în rândul celor mai mici şi îndepărtate structuri care îi aparţin, îngăduind ilegalităţi, abuzuri, cât şi lipsurile cu care acestea se confruntă.

SNPF va face în continuare toate demersurile ca aceste probleme să fie rezolvate şi clarificate, contribuind cu propuneri şi soluţii venite de la toţi poliţiştii de frontieră angrenaţi în toate domeniile de activitate. De aceea pentru SNPF este foarte importanată comunicarea oricăror disfuncţionalităti, analizarea şi transmiterea către factorii decidenţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Sari la bara de unelte