ABUZURI GRAVE LA FRONTIERA

Urmare a numeroaselor sesizări venite din parte colegilor nostri de la I.T.P.F. Timișoara și nu numai, am decis să continuăm să îi sprijinim în rezolvarea problemelor lor de natură profesională. În acest sens, la data de 03.12.2019, începând cu ora 12:00, am participat la un dialog social cu Ministrul Afacerilor Interne actual, domnul Marcel Ion Vela, care s-a dovedit receptiv în rezolvarea solicitărilor noastre, a manifestat optimism dar nu a fost suficient cât să ne determine să nu mai facem referire la sursa generatoare de probleme grave și foarte grave de la ITPF Timișoara și aici ne referim la chestorul de poliție Giurea Tiberiu Gim și a echipei sale de acoliți.

De data asta facem referire la un caz care trebuie foarte bine exprimat în cuvinte, astfel încât să priceapă și cel mai “neinstruit” dintre cei ce se simt cu musca pe căciulă, astfel că începem prin a vă informa că o altă metodă, distinctă de cea prezentată anterior, folosită de chestorul de poliție Giurea, pentru a obține acele rezultate deosebite este aceea de a ridica de la sol două drone. Pare de domeniul star trek din moment ce acest comandant a ajuns să blocheze sutele de mii de migranți, potrivit statisticilor sale mincinoase înaintate către conducere I.G.P.F. și nu numai….Așa cum v-am obișnuit vă vom explica noi cum stau lucrurile în realitate.

La nivelul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoa au fost desemnati 4 agenți de poliție pentru desfasurarea unor activitati de supraveghere a frontierei de stat a Romaniei folosind doua drone aflate in dotare, în perioada septembrie 2018- septembrie 2019, în baza delegării acestora in cadrul S.T.P.F Timis.

În acest sens la nivelul de S.T.P.F Timiș s-a întocmit Planul de măsuri pentru executarea misiunilor de supraveghere aeriană cu aeronavele fără echipaj uman la bord în zona de competență a I.T.P.F Timișoara, fără a se fi încheiat un protocol între Romatsa – M.Ap.N – I.G.P.F, protocol indispensabil în materie de siguranță aeronautică, astfel că nu se puteau desfășura misiuni de supraveghere aeriană în deplină siguranță și nu se putea completa rubrica „NOTAM”(evidența tuturor zborurilor efectuate în timp real în România) din Registrul de evidență a activităților de zbor cu aeronave tără echipaj uman la bord ,registru obligatoriu de completat la fiecare activitate de zbor. Cu aceste aspecte a fost informat atât șeful din birou al S.T.P.F. Timiș, șeful S.T.P.F. Timiș cât și inspectorul șef al ITPF Timișoara, chestorul Giurea Tiberiu Gim însă pe niciunul dintre cei 3 nu i-a interest decât depistarea migranților și nicidecum siguranța colegilor nostrii sau a altor personae care ar fi putut fi afectate, astfel că aceștia au insistat ca dronele să nu stea la sol chiar daca cei 4 colegi ai nostri riscau să producă pagube materiale și umane de care doar ei erau răspunzători.

S-a solicitat în mod insistent procedura de lucru în materie de drone din care sa rezulte modul de lucru al operatorilor și modul de acțiune in orice situație apărută, un coordonator desemnat și pregătit în materie UAV, prevăzut de asemenea în Registrul de evidență a activităților de zbor, misiuni care să fie executate întotdeauna de minim 2 operatori, lucru prevăzut în procedura de lucru din M.Ap.N privind dronele, nimic din aceste aspect ajunse la urechea inspectorului șef, nu au fost luate în considerare până la data de data de 19.08.2019 , ora 16:30,  pe raza unei localități din județul Timiș, pe timpul unei misuni specifice. Datorita faptului că  acumulatorii dronei s-au descărcat, a fost aterizată și pusă în cutia de transport. După aproximativ 30 secunde a fost observat un elicopter apartinand I,G.Av care se afla parcat in curtea Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara, survolând exact în locul în care fusese executată supraveghere aeriană cu drona.

Acesta a repezintat momentul în care operatorii dronelor de la ITPF Timișoara au realizat că se află într-un mare pericol generat de Giurea Tiberiu Gim și ambiția sa persoanală de a-și păstra postul de șef de inspectorat prin blocarea migranților prin orice mijloace și trucuri. În cazul in care drona lovea elicopeterul exista riscul major ca elicopterul să se prăbușească ducând Ia posibile pirderi de vieți omenești , importante pagube materiale și răspunderea penală a operatorului sau operatorilor. Pe lângă zborurile executate de elicopterele I.G.Av. există numeroase alte zboruri a căror siguranță este pusă în pericol major de dronele cu care se desfășoară misiunile, deorece la momentul respectiv operatorii nu aveau informații referitoare la acele zboruri iar operatorii aerieni care le efectuează nu au informații despre existența lor  în spațiul aerian.

Domnule chestor de poliție de frontieră Giurea Tiberiu Gim, ați afirmat în toate ședințele operative că le cunoașteți pe toate, tot ce ține de munca de poliție de frontieră fără să argumentați sau să ne dați exemple, vă adresăm o întrebare simplă, cea mai simplă a carierei dumneavpastră: “În cazul unei catastrofe de proporții cu elicopter prabușit, pagube materiale și umane, v-ați fi asumat faptul că ați trimis acei agenți fără să fie autorizați?”…bănuim că veți proceda de maniera precedentelor situații când ați reacționat prin jigniri, amenințări sau chiar prin sancționarea subornonaților prin acoliții dvs..

Domnule șef de inspectorat Giurea, subordonații dumneavoastră au nevoie de sprijin inainte de toate cercetările sau sancțiunile pe care le dispuneți pentru a vă satisface dorințele inumane, au nevoie să își desfășoare activitatea în condiții normale și aici vă vorbim de necesitatea asigurării acestor aparate de zbor care se pot prăbuși în orice moment datorită condițiilor atmosferice, poziție geografică, terasament, etc. și de aici ar rezulta pagube însemnate pe care, spre surprinderea dvs., ei le-ar suporta din salariile de agenți despre care vă informăm că nu sunt atât de mari. Credeți domnule Giurea, că vă solicităm atât de mult când avem pretenția să nu mai păcăliți acest sistem nevoiaș, prin situațiile acelea fără valoare, indicatorii ăia mincinoși prezentați IGPF-ului și nu numai, prin expunerea unor polițiști onești la pericole care i-ar putea costa o avere și în unele cazuri libertatea????…

Avem bănuiala că în urma acestui comunicat se vor mai declanșa câteva cercetări prealabile și eventual câteva sancțiuni marca Giurea Tiberiu Gim, pe motivul real că acești colegi au luat decizia să nu mai tacă și să vorbească despre situațiile deosebit de grave în care se află uneori.

Domnule Giurea Tiberiu Gim, vă informăm că am luat act de anumite acțiuni de intimidare și constrângere a subordonaților dvs. de a-și desfășura activitatea după bunul dvs. plac, că dacă nu sunt determinați să plece și aici ne referim tot la acești agenți de poliție, speciliști în manipularea dronelor, care la momentul în care au ridicat problema lor în materie profesională, v-ați făcut că plouă, ați instruit subordonații umili și aici ne referim la comisar șef de poliție Erlik Mihail și comisar Chioreanu Alexandru Dan, să îi determine pe acești agenți să nu înregistreze raportul prin care vă informau cu privire la neregului. Au împrumutat stilul mizer prin care le-au invocat motive banale de tipul neconformitate de fond și formă, lipsa șefului, lipsa secretarei, etc, ceea ce nu face altceva decât să ridice un semn de întrebare cu privire la funcțiile lor pe care i-ați împuternicit respectiv numit. Credeți că superiorii dvs., cunosc aceste detalii?…noi ne vom asigura că o vor face pe această cale și nu numai. Pentru cei curioși, e bine să știe că celor 4 agenți de poliție le-au fost întrerupte împuternicirile și au fost determinați să lucreze în altă parte, undeva la un sector din ITPF Timișoara iar în prezent aceste drone, zac undeva printr-un depozit dintr-un motiv știut numai de chestorul Giurea Tiberiu Gim, cel care a ajuns la concluzia că nimeni nu este mai bun ca el în materie de drone, nici dacă este calificat să facă asta.

Domnule GIUREA TIBERIU GIM e timpul să mai și glumim și să spunem că sunteți prea bun, prea bine pregătit, că ați făcut treabă bună la I.T.P.F. Timișoara, însă noi credem că e suficient și că ați distrus suficiente cariere de polițiști, cu toate acestea nu credeți că ar fi timpul să vă bucurați de pensie? Nu credeți că actualul ministru își va face timp să analizeze aceste bravuri ale dvs. și într-un moment de maximă sinceritate în care nu va răspunde la telefoanele susținătorilor dvs., va informa câteva instituții care ar putea să creeze deranj mare în sânul imperiului de oportuniști din care evident faceți parte?

Va urma…

 

1 comentariu publicat

 1. Din zona Careiului toAta lumea stie ca era intr-o gasca cu tiganii CONTRABANDISTI de tigari BOE ,Tona etc si cu traficantii de persoane,nimic nou sub cer GIMBOU,AHH SI MAI SI LOVEA SOLDATII care faceau perioada Cand era langa unitatea de instructie,vremuri frumoase Imi aduc aminte cum fugea de colonelul Grosu iOAN ca un sobolan cu casca in mana ,numai sa nu-l vada ca lo luat la 11m tot timpu.
  https://www.hotnews.ro/stiri-presa_regionala_arhiva-1731431-200-000-euro-pusi-bataie-pentru-capul-lui-pop-lui-giurea.htm

  https://www.bursa.ro/tabac-2013-nu-a-existat-suficienta-vointa-politica-pentru-diminuarea-contrabandei-87122024

  https://www.gazetanord-vest.ro/2015/10/atitudinea-sefilor-incurajeaza-coruptia-frontieristilor/

  https://ziare.com/satu-mare/stiri-actualitate/colaborare-in-slujba-coruptiei-1982104

  https://www.sighet247.ro/s/acuze-grave-la-adresa-comisarului-ef-tiberiu-gim-giurea-examene-masluite-la-frontiera/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Sari la bara de unelte