Drogurile si Politia de Frontiera

poza comunicat droguri

Drogurile si Politia de Frontiera

17 / 100

 

Deodată, și după mulți ani de haos, și de ignoranță, s-a trezit populația și mass-media să observe că România e plină de droguri și drogați. Acest fenomen există de foarte mulți ani, doar că, din diverse motive extrem de controversate, toată presa a tăcut.

Acum, după ce am băgat poliția în colaps, după ce am politizat tot ce înseamnă apărare și ordine publică, ne-am bătut joc de salariile și pensiile polițiștilor, observăm că lucrurile nu funcționează și căutăm vinovați pentru haosul creat în țară de invazia drogurilor și drogaților.

Un prim semnal de alarmă trebuia să fie când au intrat pe Dunăre două tone de droguri și nu s-a întâmplat nimic . https://romania.europalibera.org/a/cum-s-a-gasit-o-tona-cocaina-delta-dunarii/29842953.html;

https://www.riseproject.ro/cocaina-la-mal-originea-si-destinatia-celor-18-tone-de-droguri-recuperate-din-marea-neagra/

Să se repare lucrurile peste noapte după ce, de la revoluție încoace, doar ne-am bătut joc de siguranța populației !!!??? Este imposibil acum, mai ales când lipsește voința. Când M.A.I. și I.G.P.F. se laudă cu achiziția a câtorva mașini și drone, când realitatea este ignorată și se ascunde în continuare de către factorii de conducere obedienți.

Fenomenul de combatere a drogurilor nu poate avea succes atâta vreme cât în Poliția de Frontieră există reale și acute probleme, precum :

  • Lipsa de personal incredibil de mare; personalul ar trebui cel puțin dublat cu oameni bine pregătiți și de calitate, dar care nu vin în sistem pentru mai puțin de 4500 de lei pe lună, bani pentru care ești scuipat/umilit/înjurat de toată presa și de o mare parte a populației, dezbrăcat și amenințat de toți golanii pentru că refuzi să închizi ochii la matrapazlâcurile lor/umilit de șefi și călcat în picioare de toate neamurile lor politizate băgate în sistem pe filiera scurtă în funcții cheie .
  • Lipsa dotărilor, câinii de droguri sunt foarte puțini. Aceștia necesită condiții speciale de antrenament și îngrijire pentru a nu-și pierde din abilități. Scannerele care în cele mai multe cazuri lipsesc, iar dacă pe alocuri se mai găsește câte unul, ori e stricat, ori e de o calitate atât de inferioară încât nu se poate scana nimic cu el.
  • Infrastructura punctelor de trecere a frontierei este lăsată în derizoriu, lucrătorii neputând face față traficului intens, iar când se aglomerează, toți participanții la trafic în frunte cu presa se inflamează, polițiștii fiind nevoiți să fluidizeze traficul la presiunea șefilor, riscând astfel creșterea infracționalității. Astfel de aspecte sunt bine cunoscute de mediul infracțional, în cele mai multe cazuri chiar ei semnalează presa.
  • Procedurile de lucru sunt dintre cele mai dezastruoase, sunt concepute/create și dezvoltate de oameni care nu au o experiență vastă în operativ și astfel munca polițiștilor devine mult mai grea și mai complicată, pentru că realitatea din teren nu bate cu cea trecută în procedurile concepute de așa-zișii polițiști.
  • Legislația prost concepută, întrucât în cele mai multe cazuri, polițiștii devin cârpă de șters pe jos a infractorilor.
  • Managementul catastrofal. Cea mai mare parte a managerilor sunt lipsiți de viziune, fiind aduși și susținuți politic, susținând ocuparea acestor posturi prin concurs, însă, cu toții știu cum se organizează aceste concursuri și cum se întocmesc subiectele. Cum se explică faptul că sindicatele nu au acces la întocmirea subiectelor? O altă parte dintre acești manageri au grave probleme psihice, la un examen real și riguros ar cădea cu brio. Aceștia sunt cancerul acestei instituții și cât timp acești manageri vor ține cu dinții de funcțiile ocupate, este aproape imposibil ca lucrurile să se schimbe. Totodată în sistem se regăsesc, pe alocuri, și manageri performanți, doar că aceștia sunt foarte puțini și nu sunt lăsați să-și facă treaba, întrucât ar murdări interesele celorlalți manageri.

Oare când vom ajunge în acel punct în care nu se mai poate pentru a o lua de la zero, pentru a începe cu adevărat schimbarea? Va mai fi nevoie de încă o revoluție? Înainte de decembrie `89 aveam multe state pe care le deranja conducerea de la acea vreme. Acum, după ce am vândut cam tot ce se poate și interesul marilor puteri nu mai este la fel ca atunci, cine va veni să-i provoace pe „cei mulți și proști” pentru a ieși în stradă pentru a cere schimbarea radicală?

17 / 100