Procedura ……..

JIȚĂLU

Procedura ……..

7 / 100

Dacă cei care conduc I.T.P.F. Timișoara se vor a fi „fruncea”, cei din I.T.P.F. Iași ce vreți a fi? Aveți impresia că P.F.R. este un balaur cu mai multe capete? La un cap, există doar o singură frunte. Nu știați asta, sau vreți să fiți „fruncea” din dos? Dacă I.T.P.F. Timișoara iese în față cu o „idee strălucită” sau faptă demnă de un loc pe „podiumul prostiei”, la scurt timp trebuie să apără în atenție și I.T.P.F. Iași cu ceva.

Prin Procedura Operativă nr. 131 privind modul de folosire al camerelor de tip Hunter în supravegherea frontierei de stat, se pare că vă doriți să ieșiți în evidență cu ceva bun, dar din păcate, ca aproape de fiecare dată, iar ați dat-o în bară.

Ați elaborat și emis o procedură total în afara legii și asta pentru că sunteți superior/i celor care execută, fără a ține seama de ființa umană. Prin asta ați dat dovadă că fișele posturilor elaborate și adaptate de către M.A.I. și I.G.P.F., la I.T.P.F. Iași nu sunt decăt „hârtii igienice” pentru dumneavoastră. „Hârtii igienice” pe care le folosiți numai în cazul cercetărilor disciplinare și prealabile, folosindu-le foarte bine… cu partea curată spre dvs. și partea murdară spre polițistul de frontieră pentru a-l murdării cât mai bine.

Cum puteți să adăugați noi sarcini, atribuții și totodată, sancțiuni (atunci când va fi cazul), la fișa postului unui polițist de frontieră? Se pare că nu ați gândit cu „fruncea” care trebuie după ce s-au primit aceste camere pentru a fi folosite de către polițistii de frontieră.

Sau scopul era tocmai acesta de a mai emite o procedură prin care să-i putem „executa” pe cei de jos atunci când nu sunt probleme pentru a nu vă plictisi și/sau a le arăta celor care „cântă” că faceți antrenament de dans pentru a nu vă ieși din formă și sunteți gata în orice moment pentru a „juca” după cum vi se cântă?

Nu se poate ca polițiștilor, care uneori nu știu cum să își mai organizeze munca în timpul programului de lucru, să le mai puneți în mult mai multe atributii si sarcini decât în fișa postului. Cum vreți să îl supravegheze când își îndeplinește sarcinile și atribuțiile din fișa postului? Sau să renunțe la ele deoarece pentru „MANAGER”, fiind pe „plantația” lui cu „jițăii” (așa sunt considerați polițiștii de frontieră în mintea unora), acestea valorează cât un sul de „hărtie igienică” cu două straturi?

Nu uitați un lucru: polițiștii de frontieră sunt în primul rând oameni, nu „jițăii”. Iar acești oameni sunt colegii noștri.

Împreună apărăm dreptatea! Apărați-o și voi, nu vă ștergeți cu ea la …

7 / 100