SNPF-COMUNICAT ŞEDINŢÃ IGPF

În data de 14.05.2019 ora 11 a avut loc la sediul IGPF o şedinţă impusă de MAI ca rezoluţie în urma unor demersuri sindicale şi a protestului SNPF din data de 10.04.2019.

Din delegaţia sindicală din partea SNPF au participat: Diugu Adrian(preşedinte); Zlate Florin(vicepreşedinte), Roumuald Melan(Sighetu Marmaţiei), Dan Radu(Botoşani), Morozan-Barbu Marius-Cristian(Iaşi).

Din partea conducerii IGPF au fost prezenţi domnul chestor principal Liviu Bute, doamna chestor Tatiana Ivan, domnul chestor Daniel Mincă şi şefii structurilor Contabilitate, Resurse Umane, Logistică, Juridic, SCTF, etc.

Discuţiile au vizat următoarele:

1. Încheierea unui acord cadru între Sindicate şi IGPF pe modelul celui cu MAI, pentru o mai bună relaţionare şi pentru stabilirea unor linii particulare care să privească Poliţia de Frontieră.
  2. Am fost anunţaţi că în scurt timp va fi supusă spre aprobare noua Concepţie şi că au fost cuprinse şi amendamente venite din partea sindicatelor. Trebuie să precizăm că au fost discuţii în contradictoriu cu privire la subiectul întocmirii planificării de către coordonatorul grupei de serviciu sau de către adjuncţii şefilor SPF/ şeful PPF. Unul din sindicatele prezente nu a fost de acord cu varianta întocmirii planificării de către coordonatori. De asemenea conducerea IGPF tinde să responsabilizeze activitatea adjuncţilor şi şefilor PPF prin întocmirea planificării de către aceştia.
  3. Referitor la acordarea funcţiilor de conducere pentru coordonatorii de tură au fost împotriviri din partea unor sindicate. S-a stabilit totuşi, ca IGPF la solicitarea sindicatului să înceapă demersuri la nivel MAI pentru introducerea acestor funcţii de conducere, dar si pentru obtinerea de functii agent unu si principal la operativ. Principala temere a domnului chestor Bute a fost că, dacă vor fi date aceste funcţii, nici un ofiţer nu va vrea să mai lucreze în alte structuri al PF şi vor prefera să ramână la Ture.
  4. Am solicitat de asemenea să primim avize de Poliţie Rutieră pentru activitatea din frontieră, având în vedere dificultatea cu care ne lovim în cazul constatării şi sancţionării infractiunilor în misiunile specifice pe căile de comunicaţii. Si în acest sens au fost sindicate care s-au opus. Discuţia a rămas deschisă pe acest subiect.
  5. Am adus în discuţie o serie de dificultăţi cu care se confruntă colegii noştrii poliţişti de frontieră în activitatea lor(încălcarea legislaţiei SSM, pregătire, dotare). Am constatat că acestea nu sunt cunoscute sau nu sunt percepute de IGPF şi chiar de unii reprezentanţi ai altor sindicate, fiind o ruptură între IGPF-ITPF-uri-SPF-uri. A fost ridicată problema carburantului. Am primit răspuns că există carburant, numai că trebuie cerut. Am fost înştiinţaţi că este cel mai mare buget acordat pentru combustibil(30%). Am ajuns la concluzia că sunt sincope în relaţionarea Spf-Itpf-Igpf cu privire la acest subiect. În mod normal nu ar trebui să existe problema lipsei de carburant, au dat garanţii cei de la IGPF.
  6. Au fost discuţii şi pe problematica corupţiei din cadrul PFR. Nu am primit răspunsuri clare în acest sens. Noi aşteptăm măsuri manageriale în acest sens. Cei de la IGPF şi-au manifestat indignarea faţă de scandările noastre din timpul protestului referitoare la “JOS CORUPŢIA!”, înţelegând că ne referim strict la IGPF. E vorba de corupţia din PFR.
  7. Am solicitat introducerea pregatirii  în programul de lucru,inclusive ora de pregatire pentru protecția muncii, acestea fiind materializate în planul de acțiune.

Având în vedere formatul extins, numărul mare de participanţi şi timpul limitat, vom solicita o nouă întâlnire în care să prezentăm structurat şi organizat dificultăţile reale şi generale ale poliţiştilor de frontieră. În pregătirea acestei întâlniri, vom înainta o scrisoare deschisă conducerii IGPF pentru conştientizarea amplorii dificultăţilor cu care se confruntă poliţiştii de frontieră.

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sari la bara de unelte